Valpedagbok U-kull

25.11.2012

I dag reiste frøken Orange til Helle og Jan i Danmark.De har vært gode venner gjennom flere år og vi er glade for å sende denne lille frøken til dem. Hun skal hete Black Emac Ugly Betty eller Coco til daglig. Lille Coco er søt som sukker og vi håper hun blir til stor glede og en viktig tilvekst på Kennel Maren Brems. Vi gleder oss til vi snart ser både Helle, Jan og Coco igjen og ønsker dem lykke til!

Når Coco flyttet i dag er det bare vår egen lille Jada som er igjen her hjemme og dermed avsluttes denne valpedagboken etter en veldig hyggelig valpetid. Valpedagboken blir liggende som kobling på U-kullet sin side for de som evnt vil kikke tilbake. Vi har fått gode tilbakemeldinger på valpene så langt og håper det fortsetter slik - lykke til alle sammen med U-valp!

15.11.2012

I dag har Frk.Rød reist av gårde fra Kolbu med sin nye eier. Hun skal hete Hill og kommer til å være gårds-/tur-/familiehund hos fam. Leet i Østerdalen. Hill kommer til en skikkelig dyrefamilie og får selskap med en veldig søt Elghund-tispe og masse hester. Vi ønsker fam. Leet og Hill lykke til i årene framover!

10.11.2012

I dag var turen kommet for den lille gutten vår til å få sin helt egen familie. Bajas skal bo hos familien Engesbak i Oslo hvor han skal være arvtageren til en Terrier som familiens tur-kamerat. Bajas kommer til å fortsette å bo sammen med to små gutter så oppveksten med unger på Toten bringer forhåpentligvis med seg noe positivt. Bajas skal ellers bli trekk- og kløvhund etter hvert og første lydighetskurs er allerede reservert :) Vi ønsker fam. Engesbak og Bajas all mulig lykke og håper de får stor glede av hverandre!

06.11.2012

Allerede i dag skulle neste valp reise og det tynnes ut i rekkene her hos oss. Fia skal bo hos en aktiv og hundevant familie i Oslo og kommer til å være med på masse fine turer på fjell og sjø. Kanskje vi også får se henne i utstillingsringen i framtiden. Vi ønsker familien Lund og Fia lykke til! Vi både håper og tror at dere vil få masse glede av hverandre framover!

Ellers er jo valpene 8 uker i dag og jeg skulle tatt nye bilder av dem i dag. Tiden min strakk ikke helt til i dag, så denne uka får det heller bli litt senere bilder.

05.11.2012

I dag har den første av valpene våre reist. Chira skal være familiehund hund hos familien Felberg. Hun blir deres tredje Riesen og gleden var stor ved hentingen ettersom familien mistet sin forrige hund i vår. Chira var derfor en mildt sagt etterlengtet valp og vi føler oss veldig trygge på at lille frøken Gul får et godt liv. Vi ønsker lykke til og gleder oss til det blir tid for pelsstell slik at vi får et gjensyn med både hund og eier!

Jeg hadde tatt meg fri fra jobb i dag og var ute med hele gjengen i den fine sola før Chira ble hentet

01.11.2012

I dag har valpene vært hos veterinær for helsekontroll, vaksine og chipmerking. Bilturen fram og tilbake gikk veldig bra. Selv om de innimellom ga høylytt uttrykk for at biltur ikke var det morsomste de har vært med på, så ble ingen av dem bilsyke og de var blide og fornøyde ved ankomst. Hele gjengen trålet inn hos veterinæren og jeg reddet ledninger og annet løst materiell så godt jeg kunne :) Alle valpene ble sjekket i øyne og ører. Hjertelyd ble kontrollert og de ble generelt gått over uten at det var noe å anmerke på noen av dem. Bittet var også fint på hele gjengen så langt og den lilla hannen har begge steinene på plass. De er veldig jevne valper og vekten var som følger: Hann: 7,55 kg, Rød tispe: 6,6 kg, Gul tispe: 7,55kg, Lilla tispe: 6,6 kg,  Grønn tispe: 6,9 kg, Orange tispe: 6,6 kg. Etter kontroll var det vaksine og chip og dette gikk veldig fint der bare frøken lilla pep litt da den tykke nåla med chip ble satt inn.

Veterinæren syntes det var et veldig jevnt og fint kull og alle valpene var veldig fortrolig med å stå på bordet (der har jeg igjen for all fotografering og klipping :))

30.10.2012

Da er valpene 7 uker gamle i dag og de første hentes om en uke. Førstkommende torsdag skal vi til veterinær for helsesjekk, vaksine og chip-merking og ellers er det mye oppdragelse fra mamma Sofie nå om dagen. Det er underlig hvordan valpene har nesten frikort på atferd fram til 7 uker og vips så er tispa streng mot dem. Jeg har sett dette i kull etter kull, så det er nok en magisk grense på 7 uker ift å få klare grenser fra mamma. Det er derfor en del gransesetting fra Sofie om dagen og for å si det sånn "DE TRENGER DET" :) De er en skikkelig piraya-gjeng for tiden og er egentlig på det søteste når de er litt trøtte :) Neida, de er både søte og morsomme, men det er MYE jobb med dem nå.

Vi fikk jo plutselig vinter over natta denne uka og valpene gjorde stooore øyne da de kom ut mandag morgen. Det var bråstopp i døra, for så å lukte på snøen, så smake litt på snøen og så full fart. Nå ser de ut til å stortrives med dette hvite, men blir jo både våte og kalde så det er ikke lenge de kan være ute om gangen, noe vi merker på aktivitetsnivået inne :) Under er 7-ukers bilder av valpene og noen bilder av de søte, små i snøen nå i ettermiddagssola.

Hann - Blå Tispe 1 - Rød Tispe 2 - Gul
 

 

Tispe 3 - Lilla Tispe 4 - Grønn (Rosa) Tispe 5 - Oransje
   

 

.

Full fart

27.10.2012

I dag har vi igjen hatt en dag med strålende vær - som skapt for å fotografere sjarmerende, pene, morsomme, nydelige og aktive valper. Valpene har nå vokst ut av de første valpebåndene og jeg fikk ikke tak i rosa bånd i større størrelse, så frøken rosa har blitt til frøken grønn. Under er bilder av en aktiv gjeng på oppdagelsesferd.

.

Frøken grønn med en skatt

23.10.2012

I dag er valpene 6 uker og det er vel ikke annet å melde enn at de vokser så det knaker og utvikler seg normalt. Det dårlige været fortsetter, så vi må kose oss mer inne enn ute, men de er jo ute noen små-turer uansett. Under er nye bilder av de små.

Hann - Blå Tispe 1 - Rød Tispe 2 - Gul
 

 

Tispe 3 - Lilla Tispe 4 - Rosa Tispe 5 - Oransje
   

 

.

21.10.2012

Her er det full fart om dagen med valper som blir mer og mer hunder for hver dag som går. Jeg har vært i Oslo med jobben denne uka og så derfor ikke valpene på 2,5 døgn. På den lille tiden var det stor forskjell på både størrelse og aktivitetsnivå. De beveger seg mer og mer når de er ute og undersøker det de kommer over. De vil nå gjerne ut for å bæsje og det er opp til oss to-beinte å være flinke til å slippe ut i rett tid nå for valpene piper og sier fra når "bomme-li-bom" er på vei. Ellers er det flere av de små som nå har hatt sine nye familier på besøk, så nå er det bare å smøre seg med tålmodighet for de som venter på valp. Under er masse bilder fra dagen i dag hvor vi endelig fikk tilløp til sol... (dere kan bla i galleriet med de små pilene på hver side av miniatyrbildene)

.

Anders med valper på tur.

16.10.2012

Da er det gått nok en uke og de små utvikler seg i rasende fart og krever mer og mer sosialisering og utfordringer. Leken blir stadig tøffere mellom de små pirayaene og her går det virkelig unna. I dag har de fått sitt første møte med klippemaskinen og dette gikk veldig greit med hele gjengen. Den lille hannen er mye gutt og måtte jo protestere litt før vi kunne klippe, men det gikk veldig greit med han også :) Ellers har vi hatt en skikkelig dårlig høst-vær noen dager, så det blir mye inne-tid for valpene som da er full av krutt og overskudd, men som også er veldig kosete og trivelige små valper. Under er nye bilder på 5 ukers dagen i dag.

Hann - Blå Tispe 1 - Rød Tispe 2 - Gul
 

 

Tispe 3 - Lilla Tispe 4 - Rosa Tispe 5 - Oransje
   

09.10.2012

Da har nok ei uke gått og valpene er allerede 4 uker. Det blir mere og mere fart for hver dag og verden skal utforskes. De er foreløpig ikke veldig modige utendørs og vi har nå hatt et par grå dager med lav temperatur, litt nedbør og masse vind, så da har bebisene måttet holde seg inne. I dag har jeg forsøkt å ta de første "oppstilte" bildene av dem og det er absolutt ikke lett enda. De er jo fortsatt litt ustødige i bevegelsene, så det er ikke super-enkelt å ta slike bilder av dem. Dere får derfor ta bildene "med ei klype salt" for her er det snakk om sekunders margin på godt og dårlig bilde. Valpene har begynt å være med på kjøkkenet (til barnas store glede) og etter en tur ute i dag var det godt for hele gjengen med små-griser og ligge på teppet foran ved-ovnen :)

Hann - Blå Tispe 1 - Rød Tispe 2 - Gul
 

 

Tispe 3 - Lilla Tispe 4 - Rosa Tispe 5 - Oransje
   
 
Ikke godt å si hvem som nyter dette mest Søt, liten gutt Trøtt baby foran ovnen

06.10.2012

Vi har igjen hatt en flott høst-dag og valpene har vært ute to ganger i dag. Vi har jo hatt de første frost-nettene allerede og bakken er kald, så det er ikke lenge de små er ute om gangen. Det er veldig fort gjort at slike små pådrar seg urinveisinfeksjon (UVI) hvis de sitter eller ligger på kald bakke og det prøver vi å unngå. UVI som kommer i ung alder syntes jeg ofte blir hengende ved fram til første løpetid på tispene og det er lang tid, med plager for hunden og tusenvis av tisseflekker for oss to-beinte. Jeg tar derfor inn valpene så fort de blir slitne og begynner å legge seg ned. I dag synted de nok at jeg tok dem inn litt vel fort, så det var full fart i valperommet etter at de kom inn. De leker nå mye med hverandre og har begynt å interessere seg for gjenstander. Masse leker er derfor funnet fram. Under er bilder, igjen...

.

Uteservering i oktober

05.10.2012

Det har vært noen triste dager her hos oss etter at jeg måtte avlive valpenes oldemor, Geo på onsdag. Valpegjengen er bekymringsløst uvitende om dette og de krever sitt som vanlig. I sorgen er den en stor trøst for meg og følge disse herlige individene som bærer Geo's fine gener med seg videre inn i framtiden.

I dag har de vært ute for første gang og de så ut til å syntes at dette var litt underlig i starten. Det tok imidlertid ikke lange stunda før gjengen var rundt på plenen og undersøkte alt dette nye før de var utslitt etter ca 15 minutter :) Dette med liten utholdenhet viser godt at de er små babyer enda selv om det er lett å glemme det ettersom de nå leker litt og er mer og mer aktive. De får nå to måltider med tørrfor om dagen, men hovednæring er fortsatt melken til Sofie. Sofie spiser 6 ganger så mye som sin mor Glenda pr.dag, men er fortsatt slank... Det går altså "litt" næring ut fra den dama om dagen. Under er bilder fra dagens ekspedisjon ut døra.

.

Hele gjengen og hesten

02.10.2012

Da er de "små" blitt 3 uker og utviklinga går i rivende fart. De har igjen fått klo-klipp, de har fått sin første markkur og i dag fikk de smake oppbløtt tørrfôr for første gang. Disse 6 har åpenbart arvet matlysten etter bestemor Glenda, så de tok godt for seg og skrek når ikke matinga gikk fort nok. I dag fikk de bare en liten introduksjon med noen biter håndmating, men allerede i morgen blir det mat fra valpeskål. Frøken Gul er spesielt grådig, så hvis ikke hun skal kvalifisere for valpe-sumo-bryting i slutten av oktober, må jeg nok følge litt med på henne :)

Ellers er de nå veldig oppmerksomme på oss to-beinte og de er begynt å leke med hverandre. De er nå i en alder der sosialisering begynner for alvor og de skal oppleve mye rart av forskjellige ting på "Sirkus Toten" de kommende ukene :) I går mistet jeg f.eks en hel stabel med metallkopper i gulvet og de skvatt jo litt, men ingen fikk noen redsel som satt i, og det er jeg veldig fornøyd med. Slike prøvelser skal de få mange av de neste ukene (men kanskje litt mildere enn en hel stabel med metallkopper) slik at de er best mulig rustet for et liv utenom gården vår i Kolbu. Under er masse bilder. Det vil variere litt hvilke valper som avbildes mest ettersom de ikke alltid er våkne og opplagte samtidig foreløpig.

Hann - Blå Tispe 1 - Rød Tispe 2 - Gul
   
 
Tispe 3 - Lilla Tispe 4 - Rosa Tispe 5 - Oransje
     
 
 
Så trøtt Ved kanten av valpekassa - nysgjerrig på verden utenfor
 
Kos med Line Sjekker ører, ...nese ...og øyne Puh, sliten!
 
Har begynt å leke litt Puss, puss, så får du en suss Fint å hvile hodet på kanten
 
Vakker liten tykksak Vakre, små baby-hoder

25.09.2012

Valpene er nå 2 uker og "amøbealderen" er nå definitivt over for U-gjengen vår. Det er mulig at jeg ikke helt husker fra de andre kullene her, men jeg syntes at disse er veldig tidlig ute i utviklingen sin. De er nå veldig nysgjerrig på omgivelsene og orienterer seg om livet utenfor valpekassa. De følger godt med meg når jeg driver rundt kassa og flere av dem går nå ut av kassa når mamma Sofie er på utsiden. De er blitt veldig bevegelige og utvikler kroppskontrollen nesten fra time til time. I dag har de fått på seg farge-halsbånd slik at det blir lettere å skille dem fra hverandre. Hannen har fått blått bånd (så klart). Tispe 1 har fått rødt bånd, tispe 2 gul, tispe 3 lilla, tispe 4 rosa og tispe 5 har fått oransje bånd. De har også fått klippet klørne og med 10 klør foran og 8 bak på alle valpene, blir det 108 klør å klippe :) Under er nye bilder av de små, tykke go'ingene våre

Hann - Blå Tispe 1 - Rød Tispe 2 - Gul
 
 
Tispe 3 - Lilla Tispe 4 - Rosa Tispe 5 - Oransje
     
 
Sitter pent og følger med i verden Koser tett i tett Pen baby Fine ungene! Fortsatt små ift mamma
 
Gutten vår kikker over kanten på kassa ...og det gjør en av jentene også Frk. Rosa tenkte at hun like gjerne kunne gå ut av kassa ...og tok med seg broder'n på tur Med mamma på utsiden, vil også frk Gul ut en tur
 
Jeg skal snart på "Tjukkholmen" Gutten vil til mammaen sin Hele gjengen utvikler seg fra amøber til valper i rasende fart

23.09.2012

Bebisene våre har nå åpnet øynene sine i løpet av helgen. Jeg syntes dermed at de endrer mye preg og går fra "amøber" til valper :) Under er bilder av de ny-åpnede øynene som foreløpig ikke ser så mye mer enn å skille lys og mørke. Ellers merker man at de orienterer seg mer om verden rundt seg og de snuser og søker kontakt når jeg er oppi kassa hos dem. Fortsatt er det melk fra mamma som er eneste næring og de søker etter henne og skriker hvis de dier når hun går (virker kjent fra da mine unger var sped-barn)

18.09.2012

Valpene våre er allerede 1 uke gamle og alt er bare bra med alle sammen og mamma Sofie. i dag har de fått klippet klørne for første gang. Disse valpeklørne er skarpe som nåler og de kan klore opp jurene til Sofie om de ikke holdes korte. I tillegg så blir jo en voksen Riesen ca 40 kg+/- så da er det greit at klo-klipping er noe udramatisk som de blir vant til fra de er små. Jeg vil klippe klørne deres en gang i uka framover og anbefaler valpekjøperne og fortsette med det en god stund etter at de har fått hjem valpene sine slik at dette blir en rutine for alle parter. Ellers har jeg veid dem hver dag fram til nå og alle øker jevnt og trutt i vekt. De ligger nå på ca 1 kg og jeg kommer til å trappe ned veiingen dersom jeg ikke syntes noen begynner å sakke akterut ift de andre. De første individuelle bildene er blitt tatt av dem nå. Jeg klarer å skille dem fra hverandre, men de vil få merkebånd i ulike farger når de bare blir litt større slik at det blir enklere å skille dem fra hverandre for dere som bare ser bilder også.

Hann Tispe 1 Tispe 2
 
Tispe 3 Tispe 4 Tispe 5

Under er også noen andre bilder jeg knipset av dem i kveld.

Hele gjengen Søt sovegjeng Snart for store for "veie-bollen" min

16.09.2012

Det er vel ikke så mye nytt å melde fra valpekassa. Alt er rolig og harmonisk. Mamma Sofie er en fantastisk mamma som sørger for at kassa og valpene er rene, og alle valper er mette. Apropos mette, så er de det i aller høyeste grad! De er jo 5 dager gamle i dag og den største valpen veier allerede 928 gram. Innen i morgen vil den ha passert kiloen og de andre ligger tett etter. Kraftige valper alle sammen. Som en tommelfinger-regel sies det at valpene skal doble fødselsvekten sin innen de er 10 dager gamle og det har disse valpene god margin på i alle fall. Heldigvis har Sofie funnet ut at mat er godt igjen og hun spiser nå som en middels ponny :) Det skal nok noe næring til også, med de små tykksakene som ligger i valpekassa og grynter, spiser og sover :)

Hele gjengen Breiflabb :) Lag på lag Valker på nesen "Close-up"
 
Tett i tett med valper Bare søt Søskenkjærlighet

12.09.2012

Valpene er nå et døgn gamle og alle har lagt på seg. Det er veldig vanlig at valpene går litt ned i vekt første 1-2 døgn, men jurene til Sofie innholder nok noe mer enn luft tydeligvis :) Alle navlestrenger er tørre og fine, ikke noe rødt eller hissig på noen av dem, så dette ser bra ut! Sofie er super-pliktoppfyllende og forlater kun valpekassa når naturen krever sitt. Eneste "bekymring" er at Sofie spiser dårlig. Dette er også veldig vanlig etter fødsel, men jeg er opptatt av at hun skal få i seg bra med næring for å opprettholde melkeproduksjonen. I dag har det derfor blitt servert brødskive med meierismør og leverpostei til lunsj og nå til kvelds var menyen ny-kokt okse bibringe, kjøttkraft og tørrfôr. Hennes høyhet nedlot seg til å smake litt på dette nå hun fikk det servert i valpekassa :) Regner med, og håper, at appetitten er seg selv igjen i løpet av 1-2 dager. Under er flere bilder av gull-ungene og mamma.

Baby-face Flokk-dyr! Flinke, fine mamma-hunden Alle 6 samlet
 
2 "go'unger" Lekkert aftensmåltid ...servert "på senga"

11.09.2012

Sofie startet tidlig på dagen med oppblokkingsfasen som man merker godt med graving i kassa og mye pesing. Hun var veldig klengete på meg og skulle helst helt inntil meg og hadde et lettere panisk uttrykk i øynene. Den første valpen kom på ettermiddagen og jeg var vitne til en fantastisk forvandling på Sofie. Hun er rett og slett laget for dette med valper! Det kom en helt ny ro over henne og hun har det mest moderlige uttrykk i øynene sine. Jeg tror nesten aldri jeg har vært med på en så rolig fødsel noen gang. Hun presset 3-5 rier og ut kom en valp, deretter sov hun og vasket de valpene som var kommet ut fram til neste valp meldte sin ankomst, 3-5 rier, valp ut o.s.v. Veldig rolig og veldig harmonisk. Etter forrige fødsel her hjemme som endte med keisersnitt på natta og nesten håpløst å få tak i veterinær, gruet jeg meg til Sofies fødsel, men det var det ingen grunn til. Det ble til slutt 6 valper; 1 hann og 5 tisper. Alle er store, fine valper som gikk rett på pattene og drakk melk. Vi har en "liten" valp på 440 gram (noe som er helt normalt) ellers er de fra 550 til 620 gram - skikkelig plugger med andre ord.  Alle valpene spiser godt så langt og Sofie koser seg i kassa og jeg må ta på båndet hennes for å få henne med ut på tissetur i hagen. Nå håper vi det går bra med alle sammen de nærmeste dagene!

En litt artig sak er at vi nå har 4 generasjoner under samme tak her; valpene, deres mor Sofie, deres mormor Glenda og deres oldemor Geo :)

Under er bilder og fargene på bildene lyver. Valpene er lakksvarte, men jeg må lysne bildene for at dere skal se noe annet enn svarte klumper og da ser valpene brune ut.

Den førstefødte - enda våt etter fødselen Helt ny - ikke tørket enda Rett på maten uten å være tørr enda Verdens søteste munnvik-rynker
 
Kos på rekke og rad ved melkebaren Nærbilder Hele gjengen samlet

08.09.2012

Som jeg skrev i går, så skulle jeg ta noen bilder av Tjukka i dag. Er ikke så lett å få til bilder der man ser størrelsen på magen til en svart hund, men det er da noen bilder av henne her. Hun har nå flyttet inn i valperommet for å venne seg til rommet og for å få litt mer fred fra de andre hundene slik at hun er uthvilt og opplagt til fødsel.

Ikke noe pent bilde av Sofie akkurat, men man ser godt hvor stor magen er På disse bildene ser en "henge-puppene" godt. Hun begynner å få veldig fylte jur, så her er det nok godt med melk til de små Måtte ta med et hodebilde også
 
Tok disse to bildene sammen så dere kan se litt forskjell. Det til venstre er fra Danmark, nesten akkurat ett år siden da Sofie ble dansk utstillingschampion og det til høyre er fra i dag. Der er litt forskjell på magene...

07.09.2012

Fødselen nærmer seg nå med stormskritt og vi gleder oss veldig til å se hva magen "inneholder". Sofie begynner å bli tung, tykk og litt sliten. Magen har sunket ned slik som den gjør på mennesker og Sofie har derfor fått en lekker pæreform på kroppen nå. Denne uka har Sofie blitt klippet bak og fått stusset av litt beinhår slik at hun skal bli lettere å holde ren i forbindelse med valping og tiden etterpå. Valpekassa har fått et nytt strøk med maling og valperommet er blitt vasket rundt. Sofie selv syntes at høyrommet til hestene er et fint sted for fødsel og har gravd "et godt hi" der i dag, men jeg tror vi gjør som jeg har tenkt å får valpene inne :) Denne perioden rett før, under og rett etter fødsel er fascinerende fordi en da ser så mange av ur-instinktene på hundene. Som sagt så gleder vi oss stort og kan nesten ikke vente på de små svarte. Skal prøve å få noen OK bilder av magen i morgen.

10.08.2012

Ultralydundersøkelse i dag bekreftet det vi egentlig visste allerede; Sofie er drektig :) Om alt nå fortsetter som normalt i drektigheten så gleder vi oss stort til fødsel om ca 5 uker. Under er et utydelig bilde fra ultralydundersøkelsen og dermed første bilde av en Black Emac U-valp

15.07.2012

Ann, Pärre og Olav har fikset to flotte parringer denne helga (med litt hjelp av Batte og Sofie altså :)) Nå er det derfor bare å smøre seg med tålmodighet og håpe at naturen er enig med oss i at dette kullet er en god idè slik at det blir noen valper. Batte og Sofie var i alle fall begeistret for hverandre og på lørdag hadde Sofie hentet Batte i bilen og 1 meter fra bilen parret de. Litt lettvin dame som ikke krever de store kurtiser med andre ord :) Ann hadde rukket å ta 3 bilder før de parret og hun sendte dem til meg i dag - takk skal du ha

Sofie ser ut som om hun ber om lov av Olav ...og hun ser i alle fall ut som om hun syntes Batte er kjekk Batte likte visst Sofie han også. Batte + Sofie = Sant :)

13.07.2012

Olav har i dag reist av gårde til Sverige med Sofie for å treffe Ann og Pärre fra Kennel Limerock's og ikke minst den utkårede Batte. Dette var full klaff og de fikk en fin, naturlig parring med "heng" i 25 minutter. Ikke bare, bare for meg å være på jobb og sende av gårde den lille jomfruen min med far, men Olav klarte visst dette minst like godt som meg :) Tusen takk til snill samboer som reiste da jeg måtte jobbe og stor takk til Ann og Pärre som hjalp til, la til rette og forlenget ferien sin for at vi skulle få gjort denne parringen! Nå krysser jeg fingrene for små-barter på Toten i september, men før det skal vi ta ultralyd om ca 4 uker for å se om det er noen "bebiser" i magen til Sofie. Under er bilder av Batte, mens det finnes masse av Sofie på hennes egen side

Batte Nordisk Vinner Går spor Største snuten Gotlands vakreste hund Div utstilling