Riesenschnauzer født 11. mai 2009

5 hanner og 3 tisper

DK Uch Fingal Nergal - Zorro

 

X

House Kazak Buffy So Sweet - Buffy

Gently Born Never Give Up Aurora Nergal

Savali Lion King

Vranolujna Sienna

Pacco von Lobbachtal Gently Born Charming Chime Stablemaster's Northern Hope Morrigan Nergal

Gloris Arizona Bill

Odessa

Gently Born Chaikovsky

Matraszepe Sunshine

Både Buffy og Zorro er røntget med resultat A på hofter. I tillegg er Buffy røntget på albuer, også med resultat A. De er begge to øyenlyst, buffy uten tegn til arvelige øyenlidelser og Zorro med en anmerkning som tillates avlet på. Begge har generelt god helse uten tegn til tyroxinfeil, immunrelaterte sykdommer eller allergier. Zorro ble Dansk utstillingschampion da han akkurat hadde passert 2 år's alder og har flere BIR. Buffy er sparsomt stilt ut ettersom hun ikke bor hjemme hos oss, men hun har CK, CERT og BIR fra utstilling. Gemyttmessig er de full av fart begge to når de er ute, men kan samtidig slappe av innendørs og være skikkelige kosehunder. Zorro trenes i PH (politihund) i Danmark. Dette ligner mye vårt RIK program med spor, søk, appell og "bitearbeid". Buffy blir trent mye innen feltsøk og rundering, noe hun viser stort talent for med stor arbeidslyst og iver.

Both Zorro and Buffy have been x-rayed with hips A. Buffy is also x-rayed in elbowes with result A. They are both generally healthy dogs that only goes to the vet for their vaccinations. They show no sign of immune-diseases, allergy or thyroid problems. Zorro hasn't been shown a lot, but has several BOB's. Buffy hasn't been shown a lot either since she lives with a host, but she has CC, CAC and BOB from show. Both Buffy and Zorro are mentally stabil dogs with a lot of speed and good working ability outside, but relaxed and good family-pets inside.

N Uch Black Emac Quincy - Quincy

HD: A, AD: A.

2 X BIR, BIG og BIS 3 som valp, CERT og BIM som junior. Norsk utstillingschampion og BIR på NKK Bø 2013

Hans egen side

Black Emac Quintus - Quintus

Black Emac Qubic - Thor

HD: B, CK og res.CERT fra DKK

Black Emac Quebec - Ask

HD: A

Black Emac Quint - Marco

HD: A, AD: A

C-godkjent Lavine i Norske Redningshunder 27.03.2011

N, DK Uch Black Emac Queen of Denmark - Queeny

HD: A/B = B, Øyenlyst uten anmerkninger 17.04.2012

BIR-valp på DKK Fredericia, Norsk og Dansk Utstillingschampion, CACIB fra Danmark, Norge og Sverige

Døde sommeren 2013 pga magedreining

Eier: Kennel Maren Brems, Danmark

NORD, Int Uch, DK-V 2012, NO-V 2012 Black Emac Q-Tee - Dina

HD: A, AD: C, Øyenlyst uten anmerkning 10.05.2012

Svensk, Norsk, Dansk, Nordisk og Internasjonal Utstillingschampion. Både Dansk og Norsk Vinner i 2012. LP1 med opprykk 01.06.10, LP2 med opprykk 12.03.11. LP3 med opprykk til elite juni 12. Opprykk til klasse A i bruks (spor) MH med 1 på skudd

Hennes egen side

 

N, DK Uch Black Emac Qo-Qos - Kokos

HD: A, AD: A, Øyenlyst uten anmerkninger 10.01.2012

Norsk og Dansk Utstillingschampion

Død våren 2012 grunnet diffus autoimmun reaksjon

Hennes egen side

        

Valpedagbok / Puppy diary

 

03.08.2009

I dag er den siste av Q-valpene våre reist, så nå er det slutt med trippende valpeføtter fro denne gang. Qo-Qos jenta reiste den lange veien til Vardø der hun får selskap med Dverg-jenta Nara og Irsk setteren Aida. Tipper jeg snart får en telefon fra Nara og Aida med klage på det som er kommet i hus :-) Tove og Monica kjøper nå sin 4. hund fra meg og det er hyggelig å få levere en hund til dem igjen. Qo-Qos kommer til å få masse turer i flott Finnmarksnatur og blir nok godt kjent på hytta i fjellet både sommer og vinter tenker jeg. Qo-Qos er ei tøff lita dame som nå har terrorisert oss som "ankel-biter" etter at hun ble alene valp og har kjedet seg :-) Vi ønsker Tove, Monica og Hedda lykke til med valpen!

Valpedagboka avsluttes nå og flyttes over til tidligere kull.

 

01.08.2009

Vi har fått et fint bilde fra Qubic (Thor) i Danmark. Turen ned til Danmark hadde gått veldig fint og han har etablert seg godt i sin nye familie. Under er bilde av han (med sitt norske kosedyr) og "storebror" Carlo som koser seg utenfor huset. Takk til Dorthe og Jesper for oppdatering om gutten Thor!

 

28.07.2009

I dag reiste god-gutten min. Quincy skal sameies med familien Alfstad/Svendsen på Gjøvik og ettersom de bor bare 25 minutters kjøring fra oss, vil vi sees ganske ofte. Jeg gleder meg veldig til å følge utviklingen til lille Quincy. "Mor" i familien er glad i utstilling, mens "far" er glad i redningshundarbeid, så alt ligger til rette for at Quincy får et supert liv. Han skal også dele hus med en eldre Rottweiler-herremann som er B-godkjent for redning sommer, så nå kan Quincy bare gå bak og lære :-) Ellers skal han selvfølgelig også være familie- og turhund for hele familien. Vi ønsker dem lykke til! (og, Robert, husk hva du sa om godkjenning :-)))

Lille Qo-Qos skal være her i 5 dager til og hun dilter nå sammen med oss 2-beinte og gamle-mor Geo som er veldig snill og tålmodig med valper. Fra Lisa har vi fått et vakkert bilde av Q-Tee og Peppe - tydelig å se at Lisa er fotograf. Takk skal du ha Lisa!

 

27.07.2009

I dag var turen kommet til lille Qubic (Thor) for å reise. Thor gjør danske av seg og skal bo hos Dorthe og Jesper med deres barn og Riesenschnauzeren Carlo. Thor skal stilles ut og han kommer kanskje til å treffe pappa Zoro ettersom de har avtale om trening sammen inne PH (politihund). Skal bli moro å følge Thor videre og vi treffer han igjen på utstillinger. Thor har vært en av de barskere "gutta i gjengen" og har har dels gått under kallenavn som Kokken-Thor eller Slemme-Thor :-) Han er en snill og god valp med beina godt plantet på jorda, men ønsker altså å ha et ord med i laget når noe skal bestemmes - Carlo får nok noe å gjøre med den nye "dræng"... Vi ønsker Dorthe, Jesper og Thor lykke til!

Fra fam.Hatlehol hr vi fått dette koselige bildet av Marco (Quint) på tur med far og Golden-kompis. Det går fint med den lille røveren. Han er mye ute på tur i skog og mark, men trener også i bånd og er visst blitt riktig så flink :-) Tusen takk for bildet (vi ble veldig glad for det) og lykke til videre med gutten!

 

24.07.2009

Her kommer noen bilder av Q'ene våre igjen. De er i full vigør om dagen og vi koser oss med dem. De er trygge, fine valper som deltar i alt som skjer med halen høyt. Over helga reiser de to guttene og da blir det trist og stille hos oss, men de trenger jo å komme ut i verden for å klare seg på egenhånd, bli kjent med sin nye familie og utforske verden. De er nå mye sammen med de voksne hundene her om dagen og får leke og kose seg, men blir også korrigert om de blir for frekke :-)

Black Emac Quincy Black Emac Qubic Black Emac Qo-Qos

 

Qubic i full fart Line og Qo-Qos Min, pinne, min pinne Quincy skuer utover

Fra Lisa med Q-Tee får vi melding om at alt går fint med den lille damen i ny familie. Peppe er påpasselig storebror og hun sover inntil han innimellom. Hun utforsker sine nye omgivelser med stor ro og nysgjerrighet. Under er et nydelig bilde Lisa sendte over til oss - takk for det!

 

20.07.2009

I dag var "flytte-turen" kommet til vår lille Q-Tee. Hun har vært min spesielle lille frøken hele tiden og skal settes ut på fôr hos Lisa som har Peppe fra før. Det var litt trist og sette igjen lille Q-Tee hos Lisa ettersom jeg aller helst ville hatt henne selv. Men man kan jo ikke ha alle selv, man skal jo ta seg av dem også. Dessuten får Q-Tee "verdens beste" hjem hos Lisa. Der vil hun få masse kos, oppmerksomhet og trening samtidig som Lisa nå har begynt å lese terminlister for utstilling (hvem skulle trodd det???) I tillegg til at Q-Tee får et godt hjem, er Lisa ei veldig trivelig dame som jeg har det hyggelig med, så vi kunne ikke funnet en bedre løsning. Peppe var ganske nysgjerrig på dette lille vesenet som kom inn i huset til han og mor, men tok pent i mot henne (i alle fall til hun tok hans tyggebein :-)) De to skal nok få mye glede av hverandre. Q-Tee skal trenes og instruksjonsboken i spor lå framme så Lisa har repetert sine ferdigheter :-) Vi ønsker de 3 lykke til med livet sammen og tror de får det flott!

Sukker-ungen med ny leke. Ikke helt skarpe bilder, men guuud sååå søøøt Lisa med Q-Tee på fanget og Peppe's hode som minner om at han er her... Flotte, lille jenta vår! Godt Lisa nå vil stille ut :-)

 

19.07.2009

Vi får gode rapporter fra valpene våre som er reist. De finner seg godt til rette i sine nye hjem og alle 4 høres ut til å ha taklet overgangen veldig godt. Det høres ut til at de nye eierne er grundig sjarmert og det skal jo til når man skal tåle tissing inne, biting og ugangstreker i noen uker eller måneder :-)

Vi har i dag hatt regnvær stort sett hele dagen og for å finne på noe med firerbanden som venter på "ferie-eierne" sine reiste Anders og jeg med dem en tur til skogen. På denne måten fikk de både kjørt bil, aktivisert seg og opplevd et nytt miljø (samtidig som Anders og jeg fikk oss en god tur med friskluft). Jeg syntes skogen er helt herlig i sommer-regn når temperaturen er god så man ikke fryser selv om man blir litt våt. Valpene så ut til å syntes det samme og raste rundt i skogen. En "skummel" stubbe måtte knurres litt på av Qubic, men han avreagerte fort og sjekket ut hva dette var. Under er noen bilder fra turen. Kameraet mitt taklet ikke helt lysforholdene i mørk, regntung skog så fargene og lyset er litt merkelig.

Innover i skogen bærer det Mye spennende for 2- og 4-beinte barn! Hele gjengen og Anders Stooor skrent Poserer i lyngen

 

11.07.2009

I dag var det lille Quint som skulle forlate "redet". Quint har vært "mamma's gutt" veldig lenge, og var den valpen som fra starten av befant seg ved beina mine og søkte blikk-kontakt. Den siste tiden har han imidlertid hevdet seg mer og mer i flokken, antagelig fordi det begynner å bli færre valper igjen her. I alle fall; lille Quint er en god gutt og vi håper og tror ar familien Hatlehol får et flott, nytt familiemedlem. Quint skal være familie- og turhund. I tillegg kan det tenkes at han dukker opp på en utstilling. Vi ønsker dem lykke til!

 

10.07.2009

I dag har enda en av de små guttene våre reist til sitt nye hjem. Lille, store Quintus skal være familiehund sammen med Riesen-gutten Fabian på 10 år hos familien Lindkjølen. Quintus ser vi snart igjen ettersom han er meldt på klikker-kurset jeg arrangerer i september - vi gleder oss til å treffe eierne og "go'-gutten" igjen. Quintus har vært valpeflokkens "lille Ferdinand som luktar på blommorna". Med det mener jeg at han er en rolig og sindig valp med alle 4 beina godt plantet på jorda :-) Vi ønsker fam.Lindkjølen og Quintus lykke til!

Her hos oss er det nå 5 valper igjen og vi har vært på oppdagelsesferd rundt låven i dag. "Når man er en liten Riesen-valp trenger man ikke å gå så langt for å finne noe spennende".

Qo-Qos og Quint tar en liten rast Quint poserer Qubic i full fart Quincy i forgrunnen med et godt strå :-) Mamma Buffy på tur Q-Tee er i gang med innhøstinga Rivelek med et spennende "funn"

 

09.07.2009

I dag har den andre av våre Q-valper reist til sitt nye hjem. Black Emac Quebec er en aktiv liten frekkas som skal bo hos Guro og Glenn i Askim. Han skal være familiehund som nok vil bli trent litt over gjennomsnittet tror jeg. Lille Quebec er allerede meldt på valpekurs og starter opp i august. Vi ønsker Guro og Glenn lykke til med den lille banditten - vi tror ikke det blir kjedelig i "heimen" på en stund :-)

 

07.07.2009

Faren til valpene, Fingal Nergal, har en lite fortetning i det ene øyet sitt og dette er blitt klassifisert som en øyensykdom som heter PHTVL/PHPV, grad 1. PHTVL/PHPV er en medfødt, arvelig øyesykdom hos Dobermann og Staffordshire bull terrier som skyldes en feilutvikling i linsen og glasslegemet i fosterstadiet. Lidelsen skal, i følge en dansk artikkel, forekomme i begge øyne. Hos Fingal Nergal er det bare i det ene øyet, men er altså blitt klassifisert på den måten. Lidelsen er uhyre sjelden på Riesen. Den forekommer sporadisk og ansees ikke som et problem i rasen, men man skal selvfølgelig ta hensyn til det.

For å bli øyenlyser må veterinærene ta en lang videreutdannelse og de har en egen forening som heter: "Autoriserte attestutstedere for arvelige øyesykdommer". Disse utarbeider jevnlig avlsanbefalinger for alle rasene som øyenlyses, og for Riesenschnauzer sier de i forhold til PHTVL/PHPV at ”Hunder med grad 1 av PHTVL/PHPV kan brukes i avl, men to hunder med grad 1 bør ikke parres. Hunder med grad 2-6 bør ikke brukes i avl.” I mitt kull er jo moren fri, så det er ikke noe problem ift det veterinærer anbefaler.

Jeg må bare beklage at jeg ikke har informert om dette tidligere. Jeg visste om fortetningen i øyet, men var altså ikke klar over at den var klassifisert på denne måten. Denne lidelsen er medfødt og en kan derfor se det på valpene fra 7-8 ukers alder. Jeg dro derfor ned med hele kullet til min øyelyser, Kjell Kongsengen, i ettermiddag og alle valpene var fri på øynene (attester ligger under). Ettersom lidelsen er medfødt, vil den heller ikke dukke opp senere i livet når den ikke er der på nåværende tidspunkt. Attesten fra min øyelyser vil sendes med sammen med valpen. Valpen som allerede er reist, vil bli øyenlyst i Danmark.

Jeg håper at de som ønsker å bruke dette for å sverte en flott og funksjonell representant for rasen, nå besinner seg og heller bruker energien sin på hvordan vi i fellesskap skal utvikle Riesenschnauzeren videre. Vi kan vel være uenig om mye, men den ene tingen vi har felles er at vi er glad i denne rasen. Det finnes mye å ta tak i f.eks innavl (som helsøsken-parringer), HD og øyenproblematikk, men alt i alt har vi en svært frisk rase, sammenlignet med andre store hunderaser. Slik ønsker vi å beholde det og jeg håper vi alle kan ha det som hovedmål!

 

05.07.2009

Vi har hatt veldig hyggelig besøk fra Danmark igjen denne helgen. Helle og Jan har vært oppe og hentet den lille Queen of Denmark. Det er som alltid hyggelig og treffe dem og vi er glade for å levere nok en valp til dem. Vi vet at hundene har det godt der nede på kennel Maren Brems og vi har en god dialog med Helle, Jan og Mette. Vi ønsker dem lykke til med den lille "dronningen" og håper hun blir til stor glede og nytte i deres framtidige arbeid med Riesenschnauzeren! Som jeg sa til Helle, så er det veldig synd at de bor så langt fra oss, så vi ikke kan treffes oftere.

03.07.2009

Her kommer det noen "snap-shots" av valpene fra i dag. Vi har fortsatt utrolig varmt (30 grader i skyggen) og hundene er inne i huset på den varmeste tiden midt på dagen. Ellers søker de mot skyggen og det er ikke særlig fart på verken valper eller voksne før sent på kvelden. Valpene har nå fått sin klipp før avreise og er så søte og fine!

De går en del sammen med hannene mine nå om dagen. Jeg er så heldig at jeg har to veldig stødige hannhunder som er supre til preging av valper. Valpene får klar beskjed om de gjør overtramp og det er utrolig morsomt å observere samspillet og bruk av dempende signaler som valpene har i seg fra fødselen av.

Dumme, dumme. dumme mamma som fortsatt skal vaske meg!!! Uskyldig med dåreblikk og labber i kryss Boro og Q-Tee i skyggen under trappa

 

"Curiousity killed the cat" Lille foto-assistent :-) Dra-kamp med mamma som overvåker

 

Sååå rene og pene Tolstii - store høvding :-) "Jeg observerer min store helt" Til å spise opp! Varm, liten gutt

 

30.06.2009

Valpene har i dag vært hos veterinæren for helsesjekk, vaksine og ID-merking. Under helsesjekken går veterinæren over øyne, ører, bitt, lymfekjertler, lytter på hjertet og sjekker testiklene på hannene. Alt var i skjønneste orden med alle 8 "gullunger". De fikk også sin første vaksine og ble merket med micro-chip. Dette tok de veldig fint, men den ene hannen måtte knurre litt da veterinæren kløp han i nakken for å "tette igjen" hullet etter nåla på chip'en slik at den holder seg der den skal :-) Det er tak i disse valpene!!! Ellers gikk det greit med kjøreturen fram og tilbake, ca 30 minutter hver vei. Den ene hannen ga klart uttrykk for at han syntes dette var ubetimelig i varmen på vei bortover, så vi hadde "musikk" i bilen. På vei hjem var imidlertid alle stille og lå pent i buret. Vi skal ta noen flere kjøreturer denne uka slik at også dette er kjent for dem før de reiser.

De var ellers nysgjerrige og blide på veterinærkontoret, så nytt miljø er ikke noe problem. Nå skal de få en siste ormekur denne uka, et bad og en klipp av hode og bakstell så er de klare for den store verden der ute.

 

29.06.2009

Det har nå gått lang tid siden siste oppdatering i valpedagboka og det er rett og slett fordi jeg har hatt litt for mye å gjøre. Valpene er aktive og krever sitt om dagen. De virker veldig stødige i forhold til høye lyder hele gjengen. Jeg har med vilje sluppet ned metallgjenstander (som kjeler og hundemat-kopper) og bråkt en del rundt dem og de ser ikke ut til å bry seg noe om dette. I tillegg har det jo vært mange nye mennesker her nå for å se på dem (vordende valpekjøpere) og dette ser alle valpene ut til å syntes at er helt topp. I dag har jeg kjøpt inn et par nye stoler og eskene til disse ble utforsket med største selvfølgelighet. Etter ca 10 sekunder var de i bruk som skateboard eller lignende:-) Eneste bekymring her i verden er at det er gruelig varmt om dagen (ja, jeg klager på varmen!!!). Jeg lar døra inn til kjelleren stå oppe om dagen for der inne er det mur alt, nesten 1 meter tykke vegger og dermed veldig svalt og deilig. Valpene er ute for å gjøre fra seg, drikke litt og leke litt, ellers befinner de seg i kjelleren og leker gjerne litt der inne også ser det ut til :-)

Hann 1

Merket på venstre øre

Hann 2

Merket på halen

Hann 3

Merket på venstre bakbein

Hann 4

Merket på hodet

Hann 5

Merket på venstre frambein

 

Tispe 1

Merket på venstre bakbein

Tispe 2

Merket på venstre øre

Tispe 3

Merket på halen

 

Skikkelig alvor Samling i hagen Godt med arbeidshjelp!!! Lille hjelper På tur på hestebeite

 

Akkurat passe stor ball Begynner å bli fart på de små Er jeg søt, eller??? Ferska i hestemøkka!!! Molefonken???

 

19/20/21.06.2009

Vi har hatt en veldig hyggelig helg sammen med kommende valpekjøpere. Lisa med Peppe fra vårt K-kull skal være fôrvert for en tispe og hun kom denne helgen for å kikke på sin lille Q-tee. Vi hadde det veldig hyggelig med litt vin og hundeprat fredag kveld og siden Lisa er fotograf vanker det jo flotte bilder i ettertid :-)

På lørdag fikk vi "stor-innrykk" fra kommende danske valpekjøpere. Helle og Mette er "gamle" bekjente som er blitt til gode venner og det er alltid hyggelig å treffe dem - bare synd de bor så langt borte! I tillegg kom noen nye bekjente; Jesper og Dorthe. De skal ha en hann i kullet og var veldig hyggelige mennesker som vi gleder oss til å ha mere kontakt med. Da vi satt ved matbordet fant vi ut at vi hadde et riktig lite nordisk råd her i Kolbu med svenske Lisa, alle danskene og oss nordmenn som bor her, vi manglet bare noen finner :-)

Møte i Nordisk Råd :-) Mette med to sjarmtroll Jeg fotograferer at Lisa fotograferer Lisa og Jesper sjekker de små Jesper og den "lille dræng"

 

Liten pause i hardt arbeid Helle koser med to av de små Fra v: Meg, Jesper og Helle med hver vår valp Line og Anders med valper Parkvesenet er på vakt

Under er bilder jeg har fått fra Lisa

Liten krokodille Apport-trening ... og kommende storebror Peppe

 

Deilig med sommer Flotte bilder av Anders og valp som koser seg sammen

 

To sjarmtroll Buffy dier de små Meg med en gutt Liten Piraya

 

Lille Q-Tee En av gutta På tur i stoooor verden Koser seg i kassa

 

16.06.2009

Lekedyr og andre dyr

Jeg har i dag tatt en runde i barnas avlagte leker og funnet fram en del til valpene som ikke har farlige løse deles slik som glassøyne o.l. De 8 bandittene koste seg godt med dette ute i sola og mamma Buffy syntes også dette var ganske gøy.

Det var en gang et blomsterbed på Toten....

 

En god samling med leker Søte "lekedyr" Mamma Buffy vil også ha! Min, min, min!!!

 

Moro med myke baller man kan bære Her drepes en and :-) "Jeg leker litt med koppen vår også" Full fart for å beholde skatten selv

 

Søte, søte, søte, søte, søte Moro med leker ...og med hverandre (i alle fall for noen)

 

15.06.2009

"Valpe-ungene" våre er nå blitt 5 uker og det er full fart om dagen. De sover jo fortsatt mye som små bebiser skal gjøre, men de er veldig aktive og sosiale når de er våkne. Tennene er kommet godt ut og det merkes!!! Alle 8 er veldig nysgjerrige, kontaktsøkende og sosiale, noe vi er veldig fornøyd med. Man begynner å se noen forskjeller på dem sosialt og dette vil vi jo bare observere mer og mer av i ukene som kommer.

Hann 1

Merket på venstre øre

Hann 2

Merket på halen

Hann 3

Merket på venstre bakbein

Hann 4

Merket på hodet

Hann 5

Merket på venstre frambein

 

Tispe 1

Merket på venstre bakbein

Tispe 2

Merket på venstre øre

Tispe 3

Merket på halen

 

11.06.2009

Her kommer dagens kolleksjon med bilder av valpene. Jeg lover ikke akkurat bilder hver dag framover, men er veldig glad i å fotografere og når vi koser oss ute i deilig vær er det fristende å knipse litt av disse utrolig søte valpene våre. I dag har de møtt noen av de andre hundene våre for første gang. Boro ser ut til å syntes at valpene er utrolig ekle og flykter unna dem, spesielt når de nærmer seg beina hans :-) Dette har jeg sett mange ganger hos hannhunder med såpass små valper og må le litt av det hele. Det er nesten så man ser at han grøsser av dem :-) Limit derimot oppfører seg som den fødte mor. Hun legger seg ned med valpene, lar dem leke over seg og lar dem suge på pattene sine. Mangler bare at hun får melk... Buffy så ut til å nyte avlastningen og det var ikke tegn til noen form for konflikt mellom tispene i forhold til valpene.

Nysgjerrig gjeng sammen med mamma Buffy Full fart i varmen er krevende :-) Anders og en valp "nese-koser" Her er en av røverne i gang med hagearbeid

 

Begynner å bli fart på de små beina Boro syntes foreløpig at valpene er noen ekle kryp Anders og en valp koser seg med Buffy som "linse-lus" Søskenkjærligheten blomstrer

 

10.06.2009

Valpene er nå passert 4 uker og man begynner å se hva de blir til. De har nå fått sitt første møte med klippemaskin og det tok alle 8 på "strak labb". Jeg lar dem alltid snuse på maskina før jeg starter den og jeg starter den alltid foran dem slik at de ser hva som skjer. Ingen av dem ble redde og de stod fint på bordet mens jeg klippet dem. De fikk også klippet klørne og stusset litt i pelsen rundt potene sine før de ble fotografert.

Vi hadde deilig vær i ettermiddag og valpene var ute og koste seg en god stund. De er nå økende nysgjerrige og begynner å finne på ganske mange "Emil-streker". Vi har nå en herlig tid i vente med valpene og gleder oss til å kose oss med dem i sommer.

Hann 1

Merket på venstre øre

Hann 2

Merket på halen

Hann 3

Merket på venstre bakbein

Hann 4

Merket på hodet

Hann 5

Merket på venstre frambein

           

Tispe 1

Merket på venstre bakbein

Tispe 2

Merket på venstre øre

Tispe 3

Merket på halen

 

Det må sjekkes ut når mamma drikker vann ...men melk er bedre! Vi skal bli gartnere når vi blir store ...og det skal jeg også! ...godt i gang med utdanningen

 

Vakt-garden i Kolbu Liten sötnos Sover godt i gresset Jeg tror jeg er sjarmerende Koser seg i skyggen

 

Løvetann-barn i ny betydning Ordner opp med håndkle til mor Buffy-mor observerer barna sine Buffy godt plantet midt i blomster-bedet

 

06.06.2009

Valpene har i dag vært ute for første gang. Dette er egentlig litt tidligere enn jeg pleier, men vi hadde flott vær i dag og de små begynner å bli ganske så hjelpsomme når jeg vasker :-) De syntes underlaget var ganske merkelig til å begynne med, men kom fort over den lille skepsisen og undersøkte plenen godt i nærheten av kassa. Vår sønn Anders ville også være med på valpene's første tur ute. Han satte seg godt oppi valpekassa og dermed forsvant hele gjengen tilbake i kassa sammen med han. Under er bilder fra dagens ekspedisjon for de 8 små.

Litt skummelt i starten dette her Tok ikke så lang tid før gjengen var ute Ser kanskje litt forundret ut og, vi geiper til fotografen... Anders og mamma Buffy følger med de små

 

Anders er super-begeistret for valpene og ut fra deres haleføring og interesse så tror jeg jammen det er ganske gjensidig. Vi voksne er imidlertid alltid til stede og passer på for Anders vil gjerne løfte valpene og det er ikke lov for barna her i huset fordi valpene kan komme til skade om de mistes eller løftes feil.

 

04.06.2009

Jeg bare må sette inn 3 bilder av en hann i kullet som jeg tok nå i kveld. Som dere ser begynner valpene nå å få rase-preg og de er til å spise opp :-)

 

03.06.2009

Her kommer det individuelle bilder av valpene og noen "portretter". De er fortsatt ikke veldig stødige på beina sine så bildene bærer litt preg av det. De begynner nå å få tenner og prøver gjerne

Hann 1

Merket på venstre øre

Hann 2

Merket på halen

Hann 3

Merket på venstre bakbein

Hann 4

Merket på hodet

Hann 5

Merket på venstre frambein

 

Tispe 1

Merket på venstre bakbein

Tispe 2

Merket på venstre øre

Tispe 3

Merket på halen

 

Her ser dere to av dem i lek med hverandre Begynner å bli trøtte ...og vi sover tett i tett Søte, små valpe ansikter

 

02.06.2009

Valpene er nå passert 3 uker. De har fått sin første mark-kur, noe de ikke satte veldig stor pris på :-) I går begynte vi derimot med oppbløtt tørrfôr og det syntes gjengen var på tide!!! De kastet i seg med liv og lyst (og hele seg). Godt at mamma Buffy vasker og ordner disse små "grisene" :-) Under er bilder av "mat-seansen" mens nye bilder av hver enkelt valp kommer i morgen.

Ellers utvikler valpene seg i en rivende fart og er nå i gang med lek og er svært sosiale og nysgjerrige på oss i valperommet. Skal forsøke å feste noe av dette til kameraet så dere får se dem i aksjon.

Særdeles interessant dette fatet Forsatt ganske rene :-) ...så setter vi beina oppi ...og flere bein oppi maten

 

...til vi ser sånn ut. Så lekre blir vi Mat-rester over hele hodet

 

26.05.2009

Valpene er nå blitt 2 uker og de vokser med en nesten uhyggelig fart og utvikler seg mye. De begynner å følge med på mer rundt seg og man kan se at de av og til skvetter når man kommer brått på dem. Valpene skal fortsatt ha mye ro sammen med mor for å få en optimal utvikling, men vi står på kanten til å bevege oss inn i en fase der den virkelig viktige jobben starter for meg som oppdretter. Valpene skal ha gode opplevelser med mennesker og de erfaringer de gjør seg nå framover, vil ha svært stor betydning for valpenes videre utvikling fram til voksen hund. De skal håndteres hver dag, hver og en, for å få positive opplevelse med mennesker. Denne fasen starter i følge hundepsykologer ved ca 3 ukers alder og varer fram til ca 12 ukers alder. Midt i denne perioden flytter altså valpene til sitt nye hjem og det er da utrolig viktig med positive opplevelser. Men tilbake til dette kullet; de begynner å bli sterke i kroppen og er oppe å står på beina sine. Ved "foto-session" neste uke må nok Olav pent delta om jeg skal klare å "fange" dem med kameraet :-) Hver og en valp blir også håndtert daglig, delvis for å venne dem til kontakten med mennesker og delvis for å følge med på at alt er i orden med alle de små. Under er bilder som er tatt nå i kveld.

Hann 1

Merket på venstre øre

Hann 2

Merket på halen

Hann 3

Merket på venstre bakbein

Hann 4

Merket på hodet

Hann 5

Merket på venstre frambein

 

Tispe 1

Merket på venstre bakbein

Tispe 2

Merket på venstre øre

Tispe 3

Merket på halen

 

"Dette er kjedelig" Jeg får prøve et dempende gjesp og se om hun gir seg Sterk liten gutt er lei av fotograferingen og vil gå sin vei. Her ser dere hvor sterke de er blitt der de går rundt etter mat

 

23.05.2009

Bare et kort lite innlegg i dag om at valpene nå har begynt å åpne øynene sine. De har foreløpig ikke noe særlig syn, men om ei ukes tid begynner det å bli mer fart på dem. Under er et par bilder av de små øynene :-)

 

21.05.2009

Valpene har i dag fått sin første klo-klipp og de vil nå få klippet klørne 1 gang i uka fram til levering. Dette er først og fremst fordi de små klørne er som nåler mot mamma Buffy's patter når de blir lange. En annen viktig grunn for dette er at valpene må venne seg til klo-klipp. En Riesen på 40-50 kilo som IKKE VIL klippe klør er ikke morsomt!!! De vil derfor klippes ukentlig her og jeg anbefaler valpekjøperne mine og fortsette med det samme etter at de har fått valpen i hus. Da har man hele tiden en hund med korte klør, man får et ukentlig overblikk over klørne og dette blir en ren rutine som hunden kan lære seg å se på som en kosestund med eier i stedet for en kamp på liv og død.

Ellers er alle valpene fortsatt helt normale i utviklingen sin. Jeg venter på å se de første øynene begynne å åpne seg, men det har ikke skjedd i dag :-) Dette kullet er et ut-avl kull og jeg ser at valpene er ganske ulike. Noen er veldig like moren og noen faren. Det er jo alt for tidlig å se hva de blir som voksne, men det er i alle fall to typer av hoder her. Under er noen nye bilder av de små bartene våre (foreløpig uten bart)

Her er de små skarpe nålene før klipp Liten gutt sover med labben som pute Åååå, de er så søte Her er eksempler på de ulike hode-typene i kullet.

 

19.05.2009

Valpene er nå passert 1 ukes alder og de legger fortsatt godt på seg. En tommelfingerregel sier at de skal ha doblet fødselsvekten sin innen 10 dager og disse Q-barna har nå gjort det. Den største hannen er passert 1100 gram, så han er god og rund :-) De er fortsatt mest opptatt av mat og varme og ligger fornøyd i kassa når moren er ute en tur helt til Buffy-mor går oppi. Da høres de ut som måker over en fiskebåt og tier ikke stille før Buffy legger seg ned og serverer melk. I dag har vi tatt de første individuelle bildene av dem og har merket dem ordentlig slik at den enkelte valp kan følges i ukene framover.

Hann 1

Merket på venstre øre

Hann 2

Merket på halen

Hann 3

Merket på venstre bakbein

Hann 4

Merket på hodet

Hann 5

Merket på venstre frambein

 

Tispe 1

Merket på venstre bakbein

Tispe 2

Merket på venstre øre

Tispe 3

Merket på halen

 

16.05.2009

Vil bare melde at alt står bra til med Buffy og valpene hennes. Valpene vokser veldig mye og er nå kompakte og begynner å bli veldig sterke i kroppen. Buffy produserer masse melk. Dette krever sitt og hun drikker litervis med vann og spiser 3 X vanlig døgnrasjon med mat :-) Valpene er passe varme og mette, så da er det rolig og fint i kassa. De er foreløpig ikke så altfor kravstore, men det kommer, det kommer..... Under er bilder av valpene som jeg har tatt nå i kveld.

To små "sötnoser" Liten "tjukkas" Sjekk de søte rynkete leppene Hele gjengen samlet med mammas skjegg i bildekanten mens hun overvåker fotografen :-)

 

Stolt mamma Buffy med sine "gull-klumper" Her er bilder av to av de små guttene våre. De veies daglig i starten for å sikre at alle legger på seg

 

12.05.2009

I dag har jeg heldigvis bare gode nyheter å komme med. Roen har senket seg i valpekassa og mamma Buffy virker nå mer "på høyde med situasjonen". Alle valpene legger på seg veldig bra - mellom 40 og 100 gram i pluss siden fødselen. Dette er jeg veldig fornøyd med da det ikke er så uvanlig at valper går litt ned i vekt de første 1-2 døgn etter fødselen. Ellers har de høye stemmer og uttrykker seg klart og tydelig om noe forårsaker misnøye i gjengen. I dag vasket jeg f.eks kassa grundig og la dem da over i en annen kasse og tok ut moren. Dette passet ikke gjengen særlig godt midt i middagen, så jeg fikk kjeft hele tiden mens jeg holdt på. Buffy hørte nok de små vrælene helt ut for hun var rimelig forstyrret for å komme fort inn igjen. Når mor var på plass igjen med melken var idyllen gjenopprettet :-) Under er noen bilder fra i dag. Jeg kommer til å bombardere valpedagboka med bilder og de leserne som blir lei av det, får jo bare hoppe over dem :-)

Søte, små tett i tett. To små søsken søker varme hos hverandre Tripp, trapp, tresko Et vakkert lite vesen

 

Se de små "skinnlapp-ørene" :-) Gi denne valpen en anti-rynke krem :-) Sovende vidunder Det som ikke går i bredden, tar vi i høyden Små kosebebiser (i noen uker)

 

11.05.2009

Buffy begynte å bli veldig urolig utover ettermiddagen i går, så jeg forberedte meg på fødsel i natt og det ble det! Hun var utrolig flink som førstegangsfødende og var rolig og hvilte mellom riene. I tillegg hadde hun kraftige veer når en valp var "på gang" slik at de fleste ble presset ut på bare to veer.

Det ble til sammen 10 valper - 6 hanner og 4 tisper. Den ene tispa var imidlertid veldig liten (ca halvparten av de andre). Hun virket pigg og ville ha melk, men hun døde utpå formiddagen i dag, noen timer gammel. Dette er jo selvsagt trist, men om hun feilte noe så syntes jeg det er bedre at hun dør med en gang enn at hun pines for så å dø senere. De 9 andre ser pigge og fine ut og vi gleder oss til å følge dem gjennom store deler av sommeren.

Oppdatering kl 23.30

Utpå ettermiddagen spiste vi to-beinte middag og da jeg kom tilbake til valperommet hadde en av hannene blitt ligget ihel. Buffy er jo mor for første gang og med ganske stort kull. Hun er litt klønete med å få valpene unna når hun skal legge seg, men jeg håper hun finner ut av det og valpene blir jo også fort sterkere til å komme seg løs om det skulle skje igjen. Jeg følger godt med og har telt til 8 ca 100 ganger etter at hannen døde, men jeg kan dessverre ikke være ved valpekassa 24 timer i døgnet... Med unger og andre hunder må jeg forlate rommet av og til.

Jeg håper at vi nå er ferdig med det som er trist og leit.

Buffy med sin førstefødte, ennå våt etter fødselen

Her har den ene funnet en patte og suger godt

Fødselen er over og de 10 valpene har lagt seg til hos mor.

Noen timer gammel riesen-gutt

 

07.05.2009

En forventningsfull blivende valpe-eier (les Lisa) har i dag vært på tråden og etterlyst bilder av "Tjukke-Bolla-Feita" :-) Her kommer det derfor et par bilder av god, rund og ny-klippet Buffy som jeg knipset i kveld.

 

01.05.2009

Buffy er nå kommet hjem til oss fra forvert Roger for å "bo seg til" igjen hos oss før fødselen. Hun begynner å bli skikkelig god og rund, så vi gleder oss nå til å se de små som kommer om ca 14 dager.

 

06.04.2009

Fôrvert Roger var i dag med Buffy hos veterinær for å ta ultralyd og "prinsessa" er drektig, så nå venter vi spent på kull ca 15.mai.

Ultrasound check today showed that Buffy is expecting puppies around May 15.

 

16.03.2009

"Det er deilig å være norsk (og serbisk) i Danmark"

Denne helgen var Buffy og jeg på tur i Danmark hvor House Kazak Buffy So Sweet - Buffy ble parret med den flotte polske importen Fingal Nergal - Zorro. Zorro levde absolutt opp til det vi trodde både med tanke på gemytt og utseende. Vi håper nå på resultat av turen og ser fram til denne spennende kombinasjonen. Ingen av de to hadde parret tidligere, men det skulle man ikke tro, for vi fikk to kjappe parringer 13. og 15. mars med "heng" i 15 og 20 minutter. Vi tar ultralyd av Buffy om ca 4 uker og håper da å se små, svarte "bobler" i Buffy-magen. Under er flere bilder av Zorro - forhåpentligvis vordende far til Buffy's valper :-).

Mating was done twice this weekend. Zorro was just as beautiful and well-tempered as we thought he would be, so now we hope for puppies in May! Ultrasound-check will be done in about 4 weeks.