Dvergschnauzervalper født 7. februar 2008

N Uch Bouvbear's Quarterback US -Mike

X

Black Emac Joanne Jefferson - Jonne
Treffa's I'm Made for Bouv Warner Missike's Leathal Weapon Black Emac Ganster Gambler Bouvbear's Somebodys Darling
Fixus Double Information Treffa's Ever Best Feldmar Warner Night Storm Warner Baby Love Lamigra's Black-Jack   Barba Nigra Keepsake from Heaven Vige-Iskut Missike's Quicklunsj to Bouvbear

Begge foreldre er sosiale og trivelige familiehunder med all den "guts" en Dverg skal inneholde. Samtidig er de snille mot barn og trygge i sin omgang med mennesker. Mike var også far til vårt B-kull som ble født for nesten 6 år siden. Dette kullet var vi svært fornøyd med og hundene der er snille, trivelige og ukompliserte. Både Mike og Jonne er nylig øyenlyst u.a. Mike er N Uch, mens Jonne er svært lite stilt, men har CK fra utstilling. Mike konkurrerer agility med sin eier Tone Mørk på Kennel Dunkel. Se mer om Mike på Tone's hjemmeside og se mer om Jonne på hennes egen side.

Both Jonne and Mike are nice tempered family-pets as well as active dogs as the Mini's should be. They are both very nice among children and other people and of course they are both checked, and found free of, inheritable eye diseases. Mike is Norwegian show-champion and Jonne have got CC from show. Mike is also competing agility with his owner Tone at Dunkel Kennel. Read more about them here. Mike was also the father of our litter-B and the dogs from that litter are all very well-tempered and easy Mini's to manage. See more about Jonne in her own site here.

Black Emac Naughty Norwegian - Zorro

Black Emac Neither-Nor - Pondrick

Øyenlyst uten anmerkning 15.03.2010

BIR og BIG 4 fra valpeshow, se hans egen side her

Black Emac Northern Light - Maja

 http://www.123hjemmeside.no/familien-dahl

Black Emac Northernmost - Nara

Black Emac Next to Nothing - Molly

Valpedagbok / Puppy diary

15.05.2008

Vi har fått nye bilder av Hedda og Nara i Vardø. De er blitt riktig så gode venner og det meldes fra Tove og Monika at det går veldig bra med Nara der oppe. Hun begynner og bli rimelig langhåret (til eiernes fortvilelse), så det er dumt med en avstand på over halve Norge mellom oss, men damene får det nok til etter hvert :-)

01.05.2008

Vi har fått oppdatering og flotte bilder fra lille Nara (Black Emac Northernmost) i Vardø. Hun har funnet seg godt til rette i sitt nye hjem og begynner å bli en skikkelig tøffing - takk til Tove og Monika for de flotte bildene og gratulerer med midnattssola som nå er kommet (vær ikke for trygge på at jeg ikke dukker opp igjen for å beskue Vardø på sommeren :-))

På tur sammen med Hedda. Ser ut som de to er blitt riktig så gode venner. Hmmm... Kan denne være stjålet??? ...eller har minste-barnet fått smokk??? Lille Nara på tur Årets "narre-bilde" Ser ut som lille Nara holder følge med setteren i 50 km/t

27.04.2008

Vi har fått mail med bilder fra Maja i Tromsø. Hun har vært på sin første båt-tur, noe som gikk veldig fint. Ellers vokser hun i en rasende fart (i likhet med sin bror Pontrick) og veier nå 3,3 kilo. Jeg håper ikke "de små" har tenkt å bli Riesenschnauzere når de blir store :-) Takk til Grethe for nyheter om den lille!

26.04.2008

Vi måtte bare legge ut dette bildet av krokodille-jegeren Pontrick. Han er i super-form om dagen og har det travelt med å følge med på alt som skjer rundt han med både unger og hunder.

23.04.2008

Vi får positive tilbakemeldinger om valpene og alle sammen høres ut til å ha funnet seg godt tilrette i sine nye hjem. Pontrick eller Brutter (kjært barn har mange navn) som er igjen her hjemme er i full fart om dagen. Han er en tøff og stødig hund som er svært sjarmerende og vi er glad for at vi valgte å ha han igjen her hjemme :-) Fra lille-jenta Molly får vi noen riktig så morsomme betraktninger om livet i ny familie og hun er nå begynt på jobb sammen med mat-mor. Under er et herlig bilde av henne og de to menneske brødrene hennes som koser seg i senga - "hva - hund i senga" :-))))))

14.04.2008

Jeg har nå vært i Vardø på besøk hos Tove, Monika og Hedda som har kjøpt Nara fra oss. Jeg hadde et helt supert opphold og det ligger masse bilder her. Under er bilde av de 3 da vi var på Scooter-tur og lille Nara ligger i pulken.

Ellers har Olav, i mitt fravær, levert Molly til familien Amble. Vi har fått mail og telefoner fra dem og alt går bra med den lille prinsessen i hennes nye hjem. Under er et bilde av familien med hunden og et bilde de har sendt av "frøken Tøflus" som ordner seg godt her i livet :-)

Fra Zorro har vi også fått bilder fra "Tante" Monika. Han er også begynt å bli husvarm og flink med å tisse ute og sove om nettene. "Halvbror" Fabian fra vårt D-kull syntes nok kanskje at de kunne sende "krapylet" tilbake til Toten, men det går seg vel til etterhvert.

09.04.2008

Nå er det lagt ut nye bilder av Nara og Molly over. Det blir nå stadig færre valper hos oss og fra de to som er reist får vi bare gode tilbakemeldinger om trygge, fine valper som slår seg fort til ro. I morgen reiser jeg med Nara til Vardø og gleder meg til gjensyn med "gamle" valpekjøpere gjennom flere år der oppe. Vårt lille under Molly blir hentet på lørdag. Jeg er litt lei meg for at jeg ikke får vært hjemme når Molly skal hentes, men det er kanskje like greit ettersom jeg har et ganske så spesielt forhold til henne som var så liten og som jeg ikke trodde skulle overleve. Hun er nå en kvikk, leken og kontaktsøkende liten frøken som sjarmerer de fleste og vi føler oss veldig overbevist om at hun er en etterlengtet valp som vil få det veldig godt i sitt nye hjem. Da har vi bare gutten vår igjen og det blir nok stille for han. Navnet hans er det store temaet om dagen og Martin på 5,5 år vil at han skal hete Pontrick, men mor er ikke helt overbevist om det enda :-)

Vi ønsker de nye eierne fortsatt lykke til!

08.04.2008

I dag reiste nr. 2 av valpene i N-kullet vårt. Lille Zorro - Black Emac Naughty Norwegian skal bo hos Mary Lise på Slitu som også er "mormor" til Fabian fra vårt D-kull - de to guttene blir nok litt av et radar-par etter hvert. Zorro skal være familiehund med deltids-jobb i hjemmetjenesten sammen med mat-mor :-) Vi ønsker dem lykke til og tror de kommer til å få mye kos og mange flotte turer sammen.

Fra Tromsø har vi fått det flotte bildet under av noen fine roser på stilker og en flott rose på 4 bein :-) Maja hår slått seg godt til ro etter en første natt med litt savn etter flokken sin. Vi takker for bilde og oppdatering og ønsker fortsatt lykke til!

06.04.2008

I dag har den første av valpene våre reist av gårde. Lille Maja - Black Emac Northern Light, skulle helt til Tromsø og vi hadde en koselig dag sammen med Grethe som kom ned for å hente henne og fikk en snar-tur til Toten i vinterens verste snøvær. Etter å ha blitt klippet og pusset og ordnet bar det avsted til Gardermoen og flytur til det nye hjemmet på Kvaløysletta. Vi ønsker familien lykke til med lille Maja og føler oss veldig trygge på at hun får et godt hjem med mye kos og oppmerksomhet.

Maja med sin nye eier Grethe

Ny-klippet og klar til å erobre verden

05.04.2008

I dag har alle valpene vært hos veterinær Halvor Øiestad på Gjøvik Dyreklinikk. De har gjennomgått en generell helse-sjekk, fått sin første vaksine og er blitt ID-merket med micro-chip i nakken. Dette gikk veldig greit og alt så bra ut med hele kullet, med unntak av den ene hannen som har en bitt-feil, men den visste vi om. Vi var jo spent på den lille damen, men alt så også veldig bra ut med henne og hun sjarmerte hele klinikken med vesenet sitt.

Her kontrollerer Halvor tenner og bitt

...hjertet sjekkes

...og vaksine settes

04.04.2008

I dag tok vi for siste gang bilde av alle valpene. Den første frøkna reiser på søndag, så i morgen blir det valpekontroll med vaksine og Chip-merking av hele gjengen. Det blir litt vemodig at de nå skal reise, spesielt ungene har problemer med å skjønne at ikke alle kan bli her. Men en liten gutt blir igjen sammen med mamma Jonne, så helt uten hund blir vi ikke :-))) De er nå ute 2-3 ganger om dagen og er ganske flinke til å gjøre fra seg ute når de har anledning. Ellers er det som tidligere full fart og tennene er veeeldig skarpe! Mamma Jonne begynner nok også å bli litt lei, samtidig som tiden er inne for litt oppdragelse av det seriøse slaget, så valpene blir satt på plass for tiden selv om hun fortsatt ammer dem og vasker etter alle kunstens regler.

Hann 1

Hann 2

Tispe 1 Tispe 2 Tispe 3

 

Anders og valpene ute på tur

Trøtte, slitne og møkkete etter turen ut

Lille-tispa med en av søsknene

 

30.03.2008

Nok en dag med "møkka-vær". Valpene var med en liten tur ute og i låven, men det blir fort kaldt med valpepels i regn og vind. Vi har derfor kost oss mest inne i dag og under er bilder fra dagen med barna og valpene. "Mat-mor" har lekt seg med vid-vinkel objektiv på kameraet og fått noen morsomme bilder av de små undrene våre. Valpene utvikler seg helt "etter oppskriften" og er livlige og lekne. Periodene hvor de er våkne blir lenger og lenger og de spiser nå 4 måltider med oppbløtt tørrfor hver dag.

Anders og valpene leker i låven "Jeg forbereder meg... ...og forbereder meg ...og der fikk du en suss

"Mat-mor's" lek med vid-vinkel objektiv på kameraet - moro med fine fotomodeller!

28.03.2008

Valpene er nå blitt 7 uker og levering nærmer seg med stormskritt. De er super-underholdende for tiden og vi koser oss veldig med dem. Vinteren har igjen gjort sitt inntog her hos oss, så det har dessverre ikke blitt noe mer ute-tid på valpene, men vi håper på litt mildere vær i helgen så de kan komme seg litt ut for å leke og se seg omkring i "den store verden".

Hann 1

Hann 2

Tispe 1

Tispe 2

Tispe 3

23.03.2008

I dag hadde vi et flott vær på dagen og valpene kunne endelig prøve å være litt ute i solveggen på verandaen. Jeg bar dem ut i en kasse alle sammen, og først ut kom minste-damen, tett fulgt av hele gjengen. De tok dette med ute, snø og kaldt på beina overraskende fort og full lek var i gang. Etter litt lek, snøspising og melke-sup fra mamma Jonne bar det rett inn igjen ettersom vi er nede i -18 om natten nå og bakken er jo derfor veldig kald for disse små som for første gang var ute. Nå håper vi på godt vær framover, slik at valpene jevnlig kan få seg turer ut og trene på å være husreine før de reiser til sine nye hjem.

Ute-serveringen har åpnet... Snø er spennende saker På oppdagelsesferd med Martin Vilter lek på verandaen Koser seg i vår-sola.

22.03.2008

Vi har i dag hatt hyggelig besøk av Tone med valpenes pappa Mike. Det ser ut til at han fraskriver seg fars-ansvaret sitt ganske ettertrykkelig da han heller ville utforske 2.etg i huset enn å være sammen med barna sine på kjøkkenet :-) Ellers sa dette besøket mye om Dvergschnauzernes fantastiske gemytt; Tone hadde med seg sine 3 hunder og vi gikk en flott tur med hennes 3 og mine 3 Dverger. Det var jo da 5 tisper i alderen ca 1 - ca 8 år og ikke en gang var det et eneste knurr og høre. Etter turen var alle hundene fulle av snø, så Tone's 3 hunder var da med inn til valpene og også dette var helt problemfritt. Deilig med slike hunder! Under er bilder av Tone og hundene fra turen og et par bilder av lille-jenta, Molly med sin egen "bodyguard" Geo. Bare prøv å mobbe den jenta fordi hun er liten :-))) Ellers er hele valpegjengen rimelig "opplagte" om dagen og besøkende blir utforsket med stor interesse.

21.03.2008

Valpene er nå blitt 6 uker og vi hadde tenkt at de nå skulle være litt ute sammen med oss i en solfylt og flott påske. Værgudene har tydeligvis andre planer, så med snø, kaldt og sterk vind, må vi heller kose oss inne. Barna syntes dette er helt topp siden de stor-koser seg med valpene som nå bor på kjøkkenet hele dagen. På denne måten får valpene bra med sosialisering i og med at de deltar i alt som skjer. De virker trygge og fine alle sammen og det ser ut til at Riesenschnauzerne er spesielt spennende. Ellers har de fått sin første klipp på hodet og bak i dag og dette gikk over all forventning ettersom ingen av dem ble redd for maskinen som durer og vibrerer litt.

Hann 1

Hann 2

Tispe 1

Tispe 2

Tispe 3

 

Martin og Anders med alle valpene Anders koser seg med hele gjengen. Anders og den lille tispa. "Hei, tante Geo - få en suss a'" Geo og en av valpene - "litt" forskjell i størrelse Nyklippet og ganske så søt

14.03.2008

Her kommer nye bilder av de 5 små. De ble 5 uker i går og det blir mer og mer lek og fart for hver dag. De er nå mye nede på kjøkkenet for å få mer sosial omgang og bli utsatt for "daglig-lyder".

Hann 1

Hann 2

Tispe 1

Tispe 2

Tispe 3

09.03.2008

Valpene har vært en tur på stua i kveld. Med en matmor som ikke alltid gidder å rydde alt etter de 2-beinte barna, er dette det reneste leke-land for valper. Noe av det var riktignok litt skummelt i starten, men etter hvert var det spennende skal jeg si dere!

08.03.2008

Valpene har i dag vært sin første tur ned på kjøkkenet. Delvis er dette er ledd i sosialiseringen og delvis begynner det å bli slitsomt å vaske valperom med 5 små "rabbagaster" tilstede. De utforsket noe, men syntes nok det var litt skummelt i den stooore verden så da Line satte seg på gulvet ble hun svært så omsvermet. Til slutt sovnet hele gjengen i fanget hennes

06.03.2008

Valpene er 4 uker i dag og nå begynner det virkelig å bli fart i dem. De virker veldig kontaktsøkende og alle 5 kommer nå strømmende ut av kassa når noen kommer inn i rommet. Den lille frøkna vår er absolutt i fremste rekke og hun er utrolig kontaktsøkende, men har jo også blitt håndtert mer ettersom hun ble flasket en periode i tillegg til morsmelka. Hun er et lite under som jeg gleder meg over hver dag og hadde nok ikke trodd at det skulle gå så bra med henne! Ellers er alle 5 veldig søte nå og det er stooor underholdning å observere dem om dagen. De har begynt å treffe de andre hundene litt og "Gamle Geo", min Riesentispe på 7,5 år er ofte på besøk og vasker over de små litt. Ellers har jeg nå vært ute med den grusomme ormekuren igjen, så jeg har ingen høy stjerne nå :-)

Hann 1

Hann 2

Tispe 1

Tispe 2

Tispe 3

 

Sitter pent og er ganske så søt! Liten og stor, men hvem er tøffest Hele gjengen leker Har mistet tunga... Søt på kanten av kassa. Samling rundt maten Ut på tur,

28.02.2008

Da er valpene blitt 3 uker og her kommer noen nye bilder av dem. Det ble litt varierende kvalitet på bildene ettersom minnebrikken i kameraet mitt nesten er fullt, men det viser da noe om veksten deres. De har i dag fortsatt med å prøve ut hundefôr og det er tydelig at de er nysgjerrige på det selv om førstevalget helt klart er "Jonne-pupp"

Hann 1 Hann 2 Tispe 1 Tispe 2 Tispe 3 (liten)
   

Diverse bilder fra 3-ukers-dagen

Lille Snuppe spiser hundefôr Så fin er man etter maten... Koser med hverandre og holder varmen Trøtt liten Snuppe Her sover jeg godt ... og jeg også

27.02.2008

Valpene blir nå 3 uker i morgen og i dag fikk de smake hundefôr for første gang. Alle sammen smakte på det, men det var bare en som spiste noe særlig av det. Vi kommer nå til å gi dem litt fôr hver dag og øke gradvis opp til 4 måltider om dagen i tillegg til morsmelken de fortsatt får. Ellers begynner de nå å bli mer bevegelige og det er stadig noen utenfor valpekassa når mor Jonne er utenfor. Legger ved noen bilder fra i dag.

22.02.2008

Her kommer nok en oppdatering. De små begynner nå så vidt å prøve hvordan det er å gå, men det er fortsatt mest spising og soving. (som dere ser av bildene) De har i dag fått klippet klørne sine for andre gang og de har fått sin første mark-kur. Jeg tror det må være noe av det ekleste i verden slik som de spyttet og slafset og freste :-) De er nok glad det er et par uker til neste gang...

"Lillemor" koser seg her mellom to av de store

Her en god, rund valp som sover godt

Sjekk den snuta... Selv ikke jeg har valker over nesen :-)

Sover godt på ryggen

Bare man er bred nok over ryggen, så holder man balansen på rygg...

"Lillemor" har fått en beskyttende og varmende labb fra en bror

21.02.2008

Valpene er i dag 2 uker. De vokser jevnt og trutt hele gjengen. Den lille "holder koken" og prosentmessig av egenvekt har hun samme vekstkurve som de andre, men er jo selvsagt fortsatt mindre. Samtlige har nå åpnet øynene og de mest fremmelige av dem har begynt å kikke litt over kanten av kassa når mamma Jonne går fra dem. De forsøker seg nå mer opp på beina sine og det tar nok ikke mange dagene før de går ordentlig. De er ellers veldig fornøyde valper som tydeligvis har nok mat og varme og mamma Jonne holder dem rene og pene.

Hann 1 Hann 2 Tispe 1 Tispe 2 Tispe 3 (liten)

18.02.2008

Her kommer en kjapp, liten oppdatering om valpene. Det går bra med alle sammen og alle legger på seg jevnt og trutt hele tiden. Den første ut har begynt å åpne øynene i dag, så i løpet av en uke, vil de nå bli mer sosiale og kontaktbare. Det gleder vi oss til, men vil enda drøye i alle fall 14 dager før vi flytter dem ned i kjøkkenet for mer menneskelig omgang og sosiale utfordringer. De skal fortsatt være små "babyer" med ro og god temperatur i rommet. Ikke minst er det viktig for Jonne at hun har ro rundt valpestellet sitt. Legger ut et bilde av de små øynene som er kommet til syne i dag.

14.02.2008

Valpene er 1 uke gamle i dag og vi har tatt individuelle bilder av dem alle sammen, samt et bilde fra dagens veie-seanse. Ellers har vi klippet klør, noe som gikk veldig greit med hele gjengen. Lille frøken "Snupp", som jeg kaller henne, har i dag oppdaget gleden over mat og har en glupende appetitt på både Jonne og melkeerstatningen :-)

Hann 1 Hann 2 Tispe 1 Tispe 2 Tispe 3 (liten)

13.02.2008

Her hos oss vokser og trives valpene. Den lille er selvsagt fortsatt liten, men hun spiser og vokser, så jeg krysser fingrene. Jeg flasker henne fortsatt 3 ganger i døgnet i tillegg til mamma-maten ettersom sumo-bryterne dytter henne vekk når de er sultne (noe de er nesten hele tiden ser det ut til). Den lille er nok også mest glad for det Jonne serverer. Da er hun super-ivrig, mens hun protesterer mot det jeg kommer med. I natt er de allerede 1 uke og det har gått utrolig fort. Alle navlene ser ut til å ha lukket seg helt uproblematisk og i morgen skal jeg ta første klo-klipp, så de ikke skraper opp Jonne på pattene når de dier.

 Legger ved bilder av hele kullet og hodebilder av to sumo-brytere og den lille med melkebarter (uttrykket har virkelig gått opp for meg nå!!!).

10.02.2008

Her kommer en kort oppdatering fra oss sent søndag kveld. Det går bra med alle valpene, men den lille legger på seg litt lite. Når hun nå er ferdig med å suge av mor Jonne, tar jeg henne til side og gir henne litt melke-tillegg og håper at hun på den måten skal få litt overskudd. Hun er ellers sprek og fin og kravler etter puppen så fort Jonne er i nærheten av henne. Jeg tror rett og slett hun er for liten og ikke sterk nok til å tømme juret ordentlig når hun dier. Håper at det lille tillegget jeg gir henne skal rette på dette. De fire andre begynner å se ut som små sumo-brytere, så det er i alle fall nok melk til dem :-)

The puppies are developing well. The smallest i still very small and I would like her to gain more weight. I am giving her some extra nutrition now, and hope that that will get her stronger. The other four puppies are getting very thick and growes normally.

07.02.2008

I natt kl 01.45 fødte Jonne sin første valp. Det tok litt tid å få ut den første, men deretter var det som perler på en snor. Tilsammen ble det 3 tisper og 2 hanner. 4 av valpene er veldig jevne med fødselsvekt på 180-210 gram. I tillegg til disse har vi en knøtt-liten outsider som veide 76 gram rett etter fødsel. Som jeg sa til Olav i dag tidlig; "Jonne har fått 4 valper og 1 fugleunge". Jeg tenkte først at denne valpen umulig kunne leve opp, men hun er svært så livskraftig og ivrig på pattene så vi gir henne en sjanse. Vi hjelper henne litt med å få tak i en av de største pattene og skjermer henne litt med hånden fra de andre mens hun spiser ettersom de er giganter i forhold til henne. Ved veiing i kveld hadde hun i likhet med de andre i kullet gått ned litt, men det var bare 4 gram, mens de andre hadde gått ned mellom 3 og 8 gram. Vi er fortsatt spent på hvordan det går med henne, men de andre er veldig jevne og har god matlyst. Under er bilder av valpene fra venstre: de to førstefødte, den lille og en av de andre, deretter to valpeportretter og til slutt hele gjengen med mamma

Jonne's litter was born last night. She had 3 females and 2 males. 4 of the puppies were very equal in size and weight (180-210 grams), but the 5 puppy is very small with a weight of only 76 grams. At first, I thought that she could never survive, but she is strong in body and has good instincts about food. We now give it a try, and time will show how this ends.

06.02.2008

Jonne hadde i dag tidlig temperatur på 36,5 og vi regner med fødsel innen  et døgn.

Jonne's temperature was 36,5 this morning and we expect the litter today

18.01.2008

Ultralydundersøkelse i dag avslørte at Jonne, som ventet, er drektig. Valpene vil bli født ca 7. februar.

An ultrasound-check of Jonne showed that she is pregnant as we expected. Puppis will be born around February 7.