Riesenschnauzervalper født 09.06.2007

5 hanner og 4 tisper

Yaco de Pichera - Yko

 

X

Uljanov's Georgia de Senor - Geo

Greco de Pichera Nili de Pichera Abalon de Pichera Goldwäscher Klara av Uljanov
Eos de Pichera Cora de Pichera Tuareg de Pichera Zorra de Pichera Uhlan de Pichera Zarza de Pichera Pepalfa's Hakkas Goldwäscher Eiscreme-Emina

Både Yko og Geo er HD-røntget og funnet fri for HD. Begge er øyenlyst uten anmerkning og begge har gode resultater fra utstilling - Geo er Norsk Uch, mens Yko har flere BIR og BIM plasseringer fra utstilling. I tillegg er de begge familiehunder og fungerer utmerket sammen med barn og andre dyr. Dette er Geo's siste kull og dermed føles det som en epoke er over for oss her på Kennel Black Emac ettersom Geo har vært en strålende avlshund vi gjerne skulle hatt kull etter kull på. Hun har avlet vakre hunder med godt gemytt, gode bruksegenskaper og alle røntgede avkom er frie for HD. Hun skal nå nyte alderdommen som "tante" for andre valper som blir født hos oss.

Both Yko and Geo have had their hips x-rayed and are free of hips dysplathia. They are examined in eyes and found free of inheritabl eye-diseases. Geo is show-champion in Norway and Yko has several BOB and BOS from show. They both live as family-members and have nice tempers among other animals, and they are good family-pets with both children and adults.

Int, Nord, N, S, DK Uch, KORAD, BH Black Emac Mighty Storm - Storm

LP opprykk til kl 3, Bruks opprykk til kl B

HD: A, Øyenlyst uten anmerkning 15.09.2010 og 26.03.2012. Normale Thyroxinverdier juni 2009  Hips: A, Thyroid normal june 2009, Eyes OK

Klikk her for eiers hjemmeside.

2 X BIR på valpeshow, Norsk, Svensk, Dansk, Nordisk og Internasjonal Utstillingschampion, flere BIR & BIM i Norge, Sverige og Danmark

1.premie i LP 1 (174,5 poeng), Klubbmester kl 1 Stovner hundeklubb 2008. 1. premie i LP 2 med opprykk til LP 3 14.06.2009.

Opprykk til klasse B i bruks spor.

Gjennomført MH med godkjent skuddfast (1) Godkjent mentaldel av Korning med 312 poeng 19.03.2011 og eksteriørdel godkjent 26.08.2011, dermed KORAD

Black Emac Mr Troy - Troy

HD: A

Død vinter 2013

Black Emac Mico - Mico

HD: A

Black Emac Mango Man - Monty

HD: B & AD: A. 1.AK fra utstilling

Black Emac Morris - Boris

HD: A & AD: A

Black Emac My Macy Magee - Macy

HD: A & AD: A, Excellent fra Verdensutstillingen 2008. Se mer på hennes egen side her

Black Emac Molly - Molly

HD: D på en hofte, fri på andre siden.

Black Emac Melody Porsche - Porsche

Død sommer 2013

Black Emac My Dream Nikita - Nikita

HD: A 2XHP på utstilling som junior.

 

Valpedagbok / Puppy diary

21.09.2007

Black Emac Mighty Storm, har flyttet til Stine der han kommer til å bli trent innen lydighet og redningshund. Han kommer også til å bli stilt ut. Stine er vokst opp med hund og konkurrerer lydighet med sin andre hund, en Flat ved navn Noah. Vi ønsker dem lykke til med lille Stormis

08.09.2007

I dag reiste den siste av Riesen-guttene våre. Black Emac Morris - Boris, har flyttet til rutinerte Riesen-eiere med en laaang historie med rasen; Turid og Finn i Moss. Finn har kjørt Seppala-løpet 25 ganger med rene Riesen spann og Boris kommer nok til å få trekk-oppgaver for barnebarn. Han vil bli familiehund, turhund og kanskje han prøver seg en tur på utstilling. Vi ønsker Turid, Finn og Boris lykke til!

 

02.09.2007

Black Emac Mango Man - Mango flyttet i dag til Pål. Han får selskap med 4 S/P Riesen og kommer nok etter hvert til å gå i trekk-spann sammen med disse. Ellers får vi helt sikkert se lille Mango i utstillingsringen og gleder oss til det! Vi ønsker Pål og Mango lykke til!

 

21.08.2007

Vi har i dag jobbet med å forberede låven for innkjøring av nytt høy som hestefôr til vinteren. Løst høy er en begivenhet for både to- og firebeinte barn... De tre valpene deltok med liv og lyst i arbeidet sammen med de tre barna.

 

17.08.2007

Her er bilde av en av hannene som er igjen hjemme.

 

 

15.08.2007

I dag reiste enda en av guttene våre; Black Emac Mico skal være familiehund hos familien Clemetsen. Han bor i nesten samme nabolag som Porsche og de skal gå på samme hundeskole, så der blir det søsken-gjensyn :-) Vi ønsker fam. Clemetsen lykke til med Mico og håper han blir en flott tur- og familiehund som det blir fint å trene med!

 

10.08.2007

Valpene som bor igjen her, begynner nå å kreve mer sosialisering. I dag har vi vært på "by-tur" på Lena og gått i bånd i trafikken. Alle valpene tok dette med fatning, de syntes nok lastebilene var litt skumle, men ikke verre enn at de måtte sette seg på rumpa å se litt på dem. Det var ikke noe tegn til flukt eller stor angst. Tror kanskje folk på Lena lurer på om jeg er gal... De så vel ikke at jeg var i bilen og byttet valp (jeg gikk med èn om gangen) slik at de tror vel jeg har gått opp og ned Lenagata med samme valp i 2 timer i dag :-) Det er ingen bilder fra turen ettersom oppmerksomheten ble viet til valpene og ikke til fotografering.

 

07.08.2007

Under er bilder av de 4 hannene som er igjen hjemme hos oss. Den ene venter på at den nye familien skal komme hjem fra ferie, en skal jeg sette ut på fôr mens de 2 andre fortsatt er til salgs for velegnede valpekjøpere.

Ellers får vi positive tilbakemeldinger fra alle de valpene som har reist. De er sosiale og nysgjerrige valper som har tilpasset seg sine nye omgivelser "fort og greit".

Hann1 / Male1 Hann3 / Male3 Hann4 / Male4 Hann5 / Male5

 

05.08.2007

I dag reiste den siste av tispene vi skal selge og vår Macy er alene tispe igjen. Vår søte Black Emac Melody Porsche reiste til Stine og Erling i Oslo. Hun kommer til å trenes en del innen lydighet, og om hun utvikler seg bra kommer hun nok også til å sees i utstillingsringen i tillegg til selvsagt å være familiehund og turkamerat. Vi ønsker dem lykke til med Porsche og håper hun blir en stabil hund som kan brukes til det de ønsker og blir like lekker som navnet tilsier :-)

Porsche poserer Siste tygg før avreise Lader opp til flytting Stine og Erling med "Gullklumpen"

 

04.08.2007

Som nr 3 av valpene våre, reiste Black Emac My Dream Nikita i dag til sitt nye hjem hos Monica og Jan. Det kjennes veldig godt å selge til Monica og Jan ettersom de har Black Emac Candy in Black fra før og jeg vet at de tar godt vare på hundene sine. Jeg regner med å se Nikita igjen på utstilling og hun vil nok også bli trent om jeg kjenner disse Sørlendingene rett :-) Takk til Monica og Jan for den tillit de viser meg ved å komme igjen som valpekjøper og lykke til med Nikita!

Nikita poserer Nikita's hode Nikita med sine nye eiere

 

03.08.2007

I dag har den andre av valpene våre reist. Black Emac Molly skal være tur- og familiehund hos Vigdis og Øivind. Det skulle ikke forundre meg om det skulle bli et kurs eller to også... Vi ønsker dere lykke til alle sammen og håper Molly blir til stor glede!

Molly poserer før avreise Molly's hode - litt sliten? Molly med sin nye familie Nå reiser jeg!

 

02.08.2007

I dag har den første av valpene våre reist av gårde. Det er litt trist når de reiser, men jeg vet jo at ikke alle får det de trenger av kos, stell, sosialisering, trening og oppfølging om alle skulle bli her. Det kjennes greit når man har en god følelse i forhold til den nye eieren og alt ligger til rette for at det skal gå bra.

Black Emac Mr. Troy reiste med fly til Bodø med matfar Knut. Han skal være familie- og turhund og vi har en mistanke om at det blir mye kos og oppmerksomhet på den gutten :-) Vi ønsker dere lykke til!

Valgets kval? Her er Troy valgt Poserer Poserer mer Reiseklar på Gardermoen

 

31.07.2007

Valpene er nå 7,5 uke og levering nærmer seg. Som en forberedelse på den store verden har vi i dag vært på biltur. Selve kjøringen er vel ikke det morsomste de har gjort, men den lokale fotballbanen var derimot "super-kult" - tror Kolbu IL har noen kommende stjerner i denne gjengen her. Ellers har vi tatt noen nye bilder av dem på bordet. De var trøtte og slitne under fotograferingen, noe bildene bærer preg av... I morgen venter veterinærbesøk med helseundersøkelse, ID-merking og vaksine.

The puppies are 7,5 weeks and delivery to new owners is coming up soon. As a preperation for the "big world" out there, we went for a drive today. The car-driving wasn't exactly the most fun thing, but the local football-stadium was super! We have photographed them on the table again. They were tired during the photo-session, which can easily be seen on the pictures... Tomorrow we will take them to the vet for health-sertificate, ID-marking and vaccinations.

Hann1 / Male1 Hann2 / Male2 Hann3 / Male3 Hann4 / Male4 Hann5 / Male5

Tispe / Female

Tispe / Female

Tispe / Female

Tispe / Female

 

28.07.2007

Valpene er i dag 7 uker og flytting til nye eiere nærmer seg med stormskritt. De er nå super-aktive og mamma Geo syntes det er godt å komme litt vekk fra dem selv om hun fortsatt lar dem die ganske ofte. De er nå en del sammen med de andre hundene i huset og Tolstii er en viktig oppdrager som med stødig og tydelig språk sier fra hva som er greit og ikke.

De fleste blomster rundt huset nå å bli historie - bildene forklarer hvorfor...

The puppies are 7 Weeks old and delivery to new owners are soon coming up. They are now super-active and mom Geo likes to get a bit away from them, though they still get milk from her. They are spending time with the other dogs in our house and Tolstii is taking part in their mental/social training.

Most flowers in our garden are history - the pictures explain why...

 

21.07.2007

Valpene er 6 uker i dag og vokser for hver dag. De er nå veldig aktive og er mye ute og leker når været tillater det. Vi har tatt nye bilder av alle 9 på bordet.

The puppies are 6 weeks old today. They are very active and spend a lot of time outdoors when the weather is suitable. Here are new pictures of all 9 on the table.

Hann 1 / Male 1

Hann 2 / Male 2

Hann 3 / Male3

Hann 4 /Male 4

Hann 5 / Male 5

Tispe 1 / Female 1

Tispe 2 / Female 2

Tispe 3 / Female 3

Tispe 4 / Female 4

 

17.07.2007

Vi har hatt et forferdelig regnvær i dag og valpene har derfor vært mye inne. Utpå ettermiddagen ble det en liten pause i regnet og ettersom det var en gjeng valper med forholdsvis stort overskudd etter en hviledag som nå ville ut, så gikk vi på oppdagelsesferd i og rundt låven vår. De små var som vanlig modige og dristige noe bildene viser. Vi har laget en liten bildeserie.

We had a terrible weather today and the puppies had to be inside a lot. In the afternoon there was a little break in the rain and since the puppies were very energetic after a long day's rest we went for an expedition inside and around our barn. The puppies were brave as usual, as the pictures show

Kom da, så går vi OK, vi kommer Her var det fint, men skulle ikke spist den siste maten... Lurer på om dette er en tunnel opp? Ha-ha, jeg er oppe!!!

Det er jeg også og jeg kan være vakker samtidig!

Ganske spennende med denne låven...

Er det noen som leter etter meg snart? Her er jeg!

 

The End

Puh, man blir ganske trøtt etter lengre ekspedisjoner.

Lurer på om Mutter'n snart kommer og vasker meg?

Drømmer om når jeg blir stor og ruinhund i plankehauger

...eller eventuelt jordfreser...

 

 

15.07.2007

Valpene har i dag fått sin første maskinklipp på hodet og i rumpa. De syntes maskinen var litt ekkel med bråk og vibrasjoner, men alle 9 tok det hele med fatning og oppførte seg fint på bordet. Det er 3 grunner til at jeg gjør dette så tidlig; èn er den sosiale biten av det. Jeg rekker da å klippe dem 2 ganger før de reiser slik at de får trene på å stå på bord og bli klippet. En annen grunn er at det er mer renslig å få av dem litt av pelsen rundt endetarmen og tissen - de blir lettere å holde rene. Den tredje grunnen er ren eksteriør - det blir lettere å se linjer for de som tar hensyn til den biten når de plukker ut sin valp i samarbeid med meg.

Ellers har de vært mye ute i dag ettersom vi har hatt sol og 20 grader. De veksler fint mellom aktivitet og hvile og deltar med de voksne hundene og oss mennesker når noe skjer.

The puppies had their first grooming today. I do this early because I want to do it twice before they leave for their new owners. I want them to get used to the electric clipper. It is also easier to keep them clean and it is easier to see their outlines. They didn't exactly love the machin, but they were calm and easy to work with on the table.

We finally had a summer-day today with sunny weather and 20 degrees. The puppies have been a lot outside today and have a nice regulation between acticity and rest. They take part in our everyday-life when something happens.

 

09.07.2007

Etter en uke med regn og atter regn der valpene bare har vært ute korte turer, fikk vi endelig en flott ettermiddag igjen i dag. Valpene ble 4 uker på lørdag og er nå aktive og lekne. Alle har nå fått en del tenner, og har begynt å teste bruken av dem... Vi er fortsatt fornøyd med gemyttet til alle valpene og de er nysgjerrige og trygge slik Riesen-valper skal være. I dag opplevde de gressklipperen for første gang og det måtte sjekkes ut. Ellers er de jo fortsatt små bebiser og sovner fort etter aktivitet.

After one week with rainy weather were the puppies only have been out for short trips, we finally got a nice afternoon again today. The puppies were 4 weeks last saturday and are active and playfull. All of them have got some teeth now and thay are testing how to use them... We are still very happy with the temperament of all puppies - they are self-secure and curious like Giant-puppies should be. They are taking part in everyday life, but still are babies that falls asleep after some activity.

 

 

01.07.2007

Vi hadde i dag en flott ettermiddag og valpene fikk være ute litt for første gang. De undersøkte og virket selvsikre og nysgjerrige på alt dette nye. De fikk maten sin ute og måtte ha en melkesup fra mamma Geo som dere ser på de to siste bilder til høyre.

We had nice weather this afternoon and the puppies were outside for the first time. They seemed curious, self-secure and checked out the surrondings. They had their food outside and got some milk from Mom Geo as two last pictures to the right show.

 

28.06.2007

I dag har de søte små fått sitt første måltid med fast føde. De så ut til å mene at dette var et meget godt tiltak og alle 9 slukte maten. En del av dem måtte bare ligge oppi maten for å være sikker på å få det meste selv :-) Ellers har de nå også fått sin første ormekur og vil få to til før de leveres. Under er bilder av "de små grisene"

The puppies have got their first meal other than milk today. They seemed to think that this was a good idea and all of them had great apetite. Below are pictures of "the small pigs"

 

25.06.2007

Her kommer en liten oppdatering om valpene som nå er passert 2 uker i alder. Alle har nå åpnet øynene og de er så smått begynt å gå litt rundt på ustø ben. De legger godt på seg og er et veldig jevnt kull med unntak av en tispe som er litt mindre enn de andre foreløpig. Ellers har vi i uka som er gått klippet klør for første gang og fast føde vil nok bli introdusert i løpet av denne uka. De er nå såpass aktive at det begynner å bli vanskelig å få skarpe bilder av dem. Her kommer derfor masse sovebilder :-)

Here are update on the litter. They are now 2 weeks and 2 days. Thay have all opened their eyes and they are beginning to walk around, but still look as if they were drunk :-) They are gaining weight and are very even except for one female that is a bit smaller than the rest of the puppies. During this week we will introduce them to food.

 

18.06.2007

Jeg har nå vært i Polen noen dager på hundeutstilling og Olav har vært hjemme med barn og hunder. Jeg har fått rapporter pr. telefon om at de små legger på seg og alt ser bra ut - og jammen har de lagt på seg også!!! Nesten så en skulle tro jeg hadde vært borte i 14 dager... Som første bilde viser er de allikevel en god del mindre enn sin mor :-) Alle valpene er gode og runde og de begynner å kravle mer rundt. Jeg så første antydning til at øyne åpnet seg i dag.

I have been to dogshows in Poland for some days and Olav has been home with children and dogs. He has reported on phone that everything is OK and that the puppies are gaining weight - and what weight!!! One should almost belive that I had been away for a fortnight... As the first picture shows, thay are still smaller than their mother :-) All puppies are healthy and they are starting to move a bit around. I saw first sign of an eye today.

 

 

11.06.2007

Riesen-barna legger godt på seg og alle virker så langt friske og raske. Under er et nærbilde av en av guttene.

All the Giant-puppies are gaining weight and seems healthy. Below is a close-up of one of the boys.

 

09.06.2007

Natt til i dag kom endelig Geo sine valper og med DEN magen var vi spente på hvor mange som ville komme. Vi fikk litt trøbbel underveis, men har heldigvis en flott veterinær som alltid er velvillig og de 5 siste valpene ble tatt med keisersnitt. Da fødselen til slutt var over kunne vi telle 9 små, sorte - 5 hanner og 4 tisper. Alt ser så langt bra ut med både Geo og valpene.

Last night, Geo finally gave birth to her litter. After some trouble and help from our veterinarian, we could finally count 9 puppies this morning - 5 males and 4 females.

 

30.05.2007

Geo har nå litt over 1 uke igjen til fødsel og er stor og tung i magen. Jeg tror nok kanskje veterinærene har sett litt feil på ultralyden denne gangen. Jeg kjenner bra med liv inni magen og gleder meg nå til å møte de små når de kommer :-)

Geo has around 1 week left before she will give birth to her litter. She is big and heavy these days and I think the veterinarians might have been wrong about the small litter. I can easily feel the puppies moving in the uterus now, and I am looking forward to see the puppies next week :-)

 

03.05.2007

Jeg var i dag på ultralydundersøkelse med Geo. Det ble påvist valper, men det ser ikke ut til å bli noe stort kull denne gangen. Vi er glad for drektigheten og gleder oss nå veldig til å kose oss med sommer-valper!

I went to ultrasound-check with Geo today and we saw puppies. It doesn't seems to be a large litter, but we are happy about the pregnancy and look forward to the good times with summer-puppies!