Riesenschnauzervalper født 25.11.2009

3 hanner og 7 tisper

BIR og CACIB-vinner fra Sverige

Pleskov's Black Emac - Boro

 

X

N & DK Champion, Københavnvinner 2009

Black Emac Italian Intermezzo - Glenda

Grigus Heistings Valmiera Malya Voodoo-N Uljanov's Georgia de Senor
Panomaks Windmaster Grigus Non Stop Fiko Five fate Al Pachino Cinia Free de Pichera Malya Galaxy-N Abalon de Pichera Goldwäscher Klara av Uljanov

Boro er vår egen hund som vi har importert fra Russland. Han har mye motor og arbeidsvilje samtidig som han er en trivelig gutt som gjerne ligger i fanget til "far" foran TV'en. Boro er en sunn og frisk hund på alle måter. Han er øyenlyst uten anmerkning, røntget på hofter og albuer med resultat A (perfekt) og han har gjennomført MH med godkjent (1) på skudd. Boro kan ikke stilles ut i Norge på grunn av kuperte ører og hale, men han er stilt ut i Sverige 5 ganger med BIM som dårligste resultat. Klikk på navnet hans for å se mere.

Glenda er mitt oppdrett og jeg kjenner linjene hennes godt. Hun er en sunn og frisk hund som kun har vært til veterinær for sine årlige vaksiner. Hun er trivelig som familiehund og har mye arbeidsvilje som trekk-, kløv og sykkelhund. Hun har gjennomført MH med godkjent (1) på skudd. Videre er hun øyenlyst uten anmerkninger og er røntget både på albuer og hofter med resultat A (perfekt). Glenda er en svært vakker og korrekt bygget hund (etter mitt syn). Hun er Norsk og Dansk utstillingschampion, samt at hun er Københavnvinner 2009. Klikk på navnet hennes for å se mere.

Boro is our own import from Russia. He has a great working ability and will be trained as rescue dog next winter. At the same time he loves to be a "lap-dog" in front of the TV. Boro is a very healthy dog that never need to visit the vet. His hips are x-rayed and found free of Dysplathia and elbowes are free of Arthrose. His eyes are checked free from inheritable eye diseases. He has passed mentality test in Sweden. He has been shown only 5 times and were 3 times BOB and 2 times BOS. He has CC and CACIB. Click his name to see more of him.

Black Emac Italian Intermezzo is my own breeding and I know her blod-lines very well. She is a healthy female that only visits the veterinarian to get her annual vaccinations. She is very happy and good-functioning as a family pet. She is also full of energy when it comes to training in any form. Glenda's hips are x-rayed and found free of Dysplathia and elbowes are free of Arthrose. Her eyes are checked free from inheritable eye diseases. She is well-built and has good angulations with a short back and long neck. She is Norwegian, Danish Champion and Copenhagen Winner 2009. She has passed mentality test. Click her name to see more of her.

Black Emac Rikko - Rikko

Black Emac Run Mr.Bech - (Finn)Bech

HD: E

Black Emac Rock N'Riff - Rampus

HD: D

Black Emac Roses N'Diamonds - Rikke

Black Emac Rexie - Rexie

Black Emac Rock N'Punk - Punky

N Uch Black Emac Rock N'Roll - Roxy

HD: A, AD: A

Norsk Utstillingschampion

Black Emac Rythm N'Blues - Yksi

Black Emac Rise N'Shine - Whoopi

HD: D, AD: A

Hennes egen side

Black Emac Rikke - Rikke

HD: C, AD: A

Valpedagbok / Puppy diary

30.01.2010

I dag har de siste to hann-valpene reist til sine nye hjem.

Black Emac Run Mr.Bech er reist til Janiche og hennes familie i Kristiansand. De har hatt en Riesen-tispe tidligere som døde for ca 10 år siden og for de fleste som har hatt Riesen, så er det bare den rasen som gjelder :-) (Finn) Bech skal være familie-hund og Janiches assistent i barnehagen. Han kommer nok til å få mange flotte turer og masse kos. Vi ønsker dem lykke til!

Black Emac Rock N'Riff flyttet i dag hjem til Bente og Tom i Oslo. De har tidligere hatt Riesen-hannen Arco fra mitt aller første Riesen-kull som var født i 1997. Arco døde i september, litt over 12 år gammel og savnet etter Riesen har vært stort. Ekstra moro at Arco's mamma; Klara, er oldemor til lille Riff som ble hentet hjem i dag. Jeg syntes det er veldig hyggelig at de henvender seg til meg igjen for valp og håper virkelig at Riff med tiden blir den samme stødige, flotte hannen som Arco var. Riff kommer til å være familiehund og turkamerat i en aktiv familie og blir nok Bente's assistent på jobben :-) Vi ønsker lykke til!

Her hjemme hos oss er fortsatt tispe nr 6 - Black Emac Rise N'Shine. Jeg har veldig lyst til å beholde henne, mens Olav syntes at vi har nok med de hundene vi har. Vi får se hvordan det ender :-)

Rise N'Shine poserer stående ...og sittende Blir vasket av bestemor Geo

24.01.2010

I dag har nok en liten frøken reist til sitt nye hjem. Lille Black Emac Rikke har flyttet hjem til Siv med familie på Fetsund. Hun vil der få selskap med en ærverdig gammel Vorster-tispe. Rikke skal være familiehund og overta trekk-oppgavene til den gamle Vorster-tispa som nå er gått over i pensjonistenes rekker. I tillegg kan det tenkes at lille Rikke dukket opp på en og annen utstilling dersom utviklingen fortsetter bra. Vi ønsker Rikke og familien lykke til!

De andre valpene som har reist har nå begynt å finne seg til rette i sine nye hjem. de vi har hørt fra begynner "å ramle på plass" i nye hjem etter bilturer hjem med litt oppkast for noen av dem :-( Ikke bare, bare å være liten valp på vei ut i verden helt alene etter 8 uker sammen med mor og søsken. Vi må jo forvente at det tar litt tid for disse små å forså hva som er skjedd i livet deres. Det er jo brutalt når vi tar dem fra alt de vet om, og ikke kan vi forklare dem hva som skal skje heller. Spesielt syntes jeg synd på dem når de skal sove og er vant til å ligge i en stor dynge med valper og mamma der det er varmt og hjerteslag over alt. Heldigvis har jeg flotte valpekjøpere som forstår dette og ligger sammen med valpene sine de første nettene på nytt sted. Men, men en psykisk robust valp klarer jo omstillingen greit og de trenger jo også å komme ut i verden for å sosialiseres inn i det som skal bli hverdagen deres for resten av livet.

Under er noen bilder av de tre valpene som foreløpig er igjen hos oss.

Tispe nr 6 Black Emac Ries N'Shine Oj, oj stooooor hest!!! Hann nr 3 i full fart Hann nr 2 poserer

 

På oppdagelsesferd i låven sammen med guttene mine Er jeg vakker, eller??? Eller hva med meg???

23.01.2010

I dag har det reist tre til av våre små bebiser til ny hjem. Ikke alle har fått navn enda ettersom de må komme hjem før eieren "ser" hva de heter :-) Kjenner til dette fenomenet selv ettersom min Dverg Ylli byttet navn tre ganger før det stemte med hennes personlighet. Med kun 4 valper igjen her hjemme er det nesten som vi ikke har valper i det hele tatt.

Denne lille frøkena (tispe nr 1) er en av dem som foreløpig er navnløs. Hun har flyttet til Henriette og Børge i Trøndelag hvor hun få selskap med to Jack Russel tisper og masse hester. Frøken 1 skal være først og fremst matfar sin hund og han skal trene bruks med henne. I tillegg kommer vi nok til å se henne på utstilling om hun utvikler seg fint videre. Vi ønsker lykke til!

Black Emac Rexie er flyttet til familien Midtlid på Sunnmøre. Hun skal være familiehund og ta opp arven etter Shira som de kjøpte fra meg og min daværende samboer i 1998. Shira døde nå i høst og savnet etter Riesen har vært stort. Vi ønsker lykke til og håper at Rexie kan fylle tomrommet etter Shira!

Den siste som reiste i dag er Black Emac Ricco. Han er flyttet til Trine og Terje i Gjerdrum. De har fra før av Samson fra mitt A-kull så Rikko får er stort idol å følge etter i oppveksten. Samson var ikke påfallende interessert i "det lille krapylet" da han ble hentet i dag, men vi regner med at de to blir gode kompiser etter hvert. Rikko skal være turkamerat innen trekk og kløv samt familiehund. Vi ønsker lykke til!

Våre gjenværende 4 banditter måtte foreviges litt i ettermiddag da de andre var reist og under er noen bilder av dem.

Vi har solgt smør, og ikke fått betaling... Ingen "kjære mor" i denne gjengen Trøtt, lite "baby-face" ...og der sovnet hun

 

Godt med labben som hodepute Er ikke jeg ganske søt? Tråden på Kong'en er bare helt utrolig flott!

20.01.2010

Valpene våre er allerede blitt 8 uker og 3 av tispene har reist til sine nye hjem i dag.

Black Emac Rock N'Roll - Roxy, er reist til Frode med familie på Sunnmøre. Hun vil få selskap med familiens Dvergschnauzer og skal vises på utstilling og trene lydighet i tillegg til at hun selvsagt skal være familiehund. Matfar er instruktør trinn 1 i lydighet, så vi gleder oss til å se hva de to kan får til sammen. Vi ønsker dem lykke til!

Black Emac Rock N'Punk - Punky. har flyttet til Elisabeth med familie på Årnes. Punky skal være tur- og familiehund i en svært hundevant familie som har hatt Riesen tidligere og vet hva de går til :-) Lille, glade Punky ble levert på Gardermoen og halen gikk som alltid som en hjulvisp da hun kom ut der nede. Vi ønsker dem lykke til med den lille "happy"!

Black Emac Rythm N'Blues - Yksi, reiste til Ivar og familie i Bergen. Yksi har flere Riesen-forgjengere i familien der borte, så de vet også hva det vil si å få en Riesen-valp i hus. Yksi er Diva'en i kullet vårt og skal vises på utstilling. Ellers skal hun selvsagt være familie-hund og turkompis. På ekte Diva-vis inntok hun Gardermoen med ro og verdighet :-). Vi ønsker dem lykke til og håper å treffe på dem på utstillinger.

19.01.2010

Som jeg lovte i går, så kommer det nye bilder av valpene i dag. De blir jo 8 uker i morgen og noen av dem reiser allerede i morgen ettermiddag. Dette er derfor de siste bildene med hele gjengen oppstilt.

I kveld har de blitt klippet med maskin på hodet og bak, så nå gjenstår bare et lite bad fortløpende før henting så er de klare for sine nye hjem. Det er nå en svært så livat gjeng vi har her hjemme; de leker, biter og spiser av hjertets lyst og er til tider fulle av f.... som friske, små Riesen-bebiser skal være :-) I en gjeng som den vi har hjemme nå er det ikke så lett og jobbe med bite-delen og valpene girer opp hverandre rimelig mye når det er tid for lek. Dette blir jo helt noe annet for de nye eierne som får èn og èn valp (og det kan de i grunnen være glade for ;-)) Det er jo selvsagt trist at de allerede skal forlate oss, men tiden er nå inne for at de skal møte nye utfordringer på egenhånd for å utvikle den sosiale biten videre.

Hann 1 - Hvitt bryst Hann 2 - Merket på rygg Hann 3 - Merket på hale

 

Tispe 1 - Merket på hode Tispe 2 - Merket på rygg Tispe 3 - Merket på hale Tispe 4 - Merket v. bak

 

Tispe 5 - Merket h. bak Tispe 6 - Merket v. foran Tispe 7 - Merket h. foran

18.01.2010

Her kommer en kort og kjapp oppdatering for å fortelle at valpekontrollen på lørdag gikk veldig greit. valpene syntes at klinikken var et interessant sted og veterinæren var en hyggelig dame som de hilste på med stor glede :-) Begge testikler var på plass på alle 3 guttene, alle bitt var OK, øyne, ører, munnhule og knær var uten anmerkning og alle de 10 små hjertene slo akkurat som de skulle uten noen bi-lyder. Altså var det ikke noe å anmerke på noen av de 10 små og veterinæren min syntes at det var et jevnt og fint kull med glade valper.

I morgen skal gjengen få seg en siste klipp med maskin i bakspeilet og på hode. Så gjenstår et lite bad før de er klare til å erobre verden. Jeg har ingen bilder å komme med i dag, men lover bot og bedring i morgen.

14.01.2010

Her kommer endelig noen nye "oppstilte" bilder som jeg lovte for noen dager siden til en av de vordende Riesen-eierne. Det går litt i ett her om dagen og valpene krever absolutt sitt for tiden (og vel så det :-)) Det er nå heldigvis "bare" -10 grader her så valpene er ute 2-3-4 ganger hver dag. De har i tillegg noen ganger vært med på oppdagelsesferd i stallen og låven. Dette har vært stor stas. Alle valpene er nysgjerrige og forsker ut nye omgivelser med stor interesse og for de fleste falt heste-møkk i smak :-) Utviklingen til valpene går sin gang og lekingen i kullet begynner å bli tøffere med mer preg av markering overfor hverandre. Mamma Glenda er heller ikke like ettergivende som da de var mindre, og nåde den som biter for hardt i pattene hennes nå... Da vanker det skikkelig kjeft :-) Hun skader dem jo selvsagt ikke, men gir klar beskjed om grenser som en flink valpe-mamma skal gjøre.

Ellers klipper jeg fortsatt klør en gang i uken og på lørdag skal jeg med hele gjengen til veterinær for helsesjekk, vaksine og ID-merking.

Under er bilder fra i kveld. De er dessverre ikke av super kvalitet da det var sent, vi hadde hatt besøk og fotograf, "oppstiller" og valper var både trøtte og slitne

Hann 1 - Hvitt bryst Hann 2 - Merket på rygg Hann 3 - Merket på hale

 

Tispe 1 - Merket på hode Tispe 2 - Merket på rygg Tispe 3 - Merket på hale Tispe 4 - Merket v. bak

 

Tispe 5 - Merket h. bak Tispe 6 - Merket v. foran Tispe 7 - Merket h. foran

10.01.2010

I dag har "Gangsterne" vært ute og lekt litt i sola og dette måtte jo foreviges

Trio på oppdagelsesferd Full fart på små bein. Snøballer er utrolig morsomt ...mens noen holder på verdigheten "Bolla-piggsvin" sjekker ut

 

Målbevisste på vei inn i framtiden Liten og staselig Søte, små bebiser Til å spise opp!

09.01.2010

Valpene våre vokser og trives. I dag har de hatt masse besøk og var rimelig slitne på slutten. Jeg ser at de nå gjør tydelige tegn når de må på do ved å bli urolige og de var ute en liten tur i ettermiddag etter mat og da bæsjet alle sammen ute - flinke bebiser!!! Det er dessverre fortsatt j.... kaldt på Toten, men valpene har jo nå blitt en del større, så de kommer til å bli tatt ut litt framover selv om det er kaldt. De trenger flere opplevelser framover og det går jo utrolig fort fram til levering og da må de være vant til å være ute. Det er heldigvis spådd mildere over helgen så da krysser jeg fingrene for at metrologene ikke tar feil. Under er litt bilder fra den kjappe ute-turen i ettermiddag.

Leker litt i snøen Valp i fart med dårlig lys :-) Full fart på nye eventyr Ny vakthund på gården

 

Søt liten baby med snø i ansiktet Travle labber på oppdagelsesferd Martin med noen av valpene "Snø-tryne" inne igjen

03.01.2010

I dag har det vært en hendelsesrik dag for valpene våre. Endelig krøp temperaturen oppover igjen  og med -6/-7 kunne de små få prøve utelivets gleder. De syntes nok det hele var både kaldt og rart i starten, men sjekket ut snøen og ble med mamma Glenda på en liten tur rundt på gården. Nå håper vi temperaturen holder seg på dette behagelige nivå slik at valpene kan få seg minst èn tur ut hver dag. Under er noen bilder, men med tragisk dårlig kvalitet dessverre.

Senere på ettermiddagen fikk valpene besøk av vordende eiere og det var en sliten gjeng som gikk inn i valperommet sitt igjen sent på ettermiddagen.

På tur på gården med mamma Søtnos poserer i snøen Små "knubber" på tur. Ikke bare jeg som må slanke meg etter jul kanskje...

 

Merkelig hvordan valper er som unger... I dag skulle plutselig alle ha denne samme leka og ikke noen av de 10 andre som ligger strødd rundt omkring.

01.01.2010

Godt nytt år ønskes vordende valpeeiere og andre lesere av dagboken!

Vi har ikke mye fyrverkeri her opp på bygda hos oss, men valpene klarte seg veldig godt gjennom det lille som var. I dag har de fått sin første klipp med maskin bak og på hodet. Dette gikk veldig fint og det var ingen av dem som viste noe tegn til at dette var skrekkelig skummelt. Jeg klipper alltid valpene med maskin 2 ganger før jeg leverer dem, 1gang ved 5 ukers alder og 1 gang ved levering. Dette er det to årsaker til, den ene er at de må være kortklipte i bakspeilet slik at ikke avføring fester seg om de skulle bli litt løse i magen. Den andre grunnen er at jeg ønsker at de skal venne seg til maskina fra de så små. Riesenschnauzeren er jo blant de mer krevende rasene med tanke på pelsstellet og det er ikke moro når du står med en 40 kilo's Riesen på bordet som IKKE VIL klippe seg ;-) Jeg klipper dem derfor 2 ganger og anbefaler valpekjøpere å starte opp med pelsstell med en gang valpen er kommet i hus.

Under er nye "oppstilte" bilder av de små og en hel masse "snapshots". De er nå lekne og morsomme, så jeg koser meg virkelig med å observere dem - beste underholdningen vi har hatt å se på her i jula! Mamma Glenda er fortsatt veldig opptatt av sine 10 små, men har nå begynt å sette en del grenser for dem, så livets skole er i full gang ;-)

Hann 1 - Hvitt bryst Hann 2 - Merket på rygg Hann 3 - Merket på hale

 

Tispe 1 - Merket på hode Tispe 2 - Merket på rygg Tispe 3 - Merket på hale Tispe 4 - Merket v. bak

 

Tispe 5 - Merket h. bak Tispe 6 - Merket v. foran Tispe 7 - Merket h. foran

 

"Sjefen" - hann nr 1 Full fart når vi smatter på dem Søt liten valpefrøken Liten valp har gjort en funn! Min, min, min!!!

 

Ikke bare, bare å være unge her i huset for tiden ...men litt koselig også. Og, der fikk vi tak i en sko Mye som er moro når man er liten Livsglede!

 

Våt Glenda-mor har vært ute i snøen og åpner "melkebutikken" når hun kommer inn Men, mor sin mat er mor sin!!! Tispe 1 med skatten sin Til å spise opp...

 

 
Utslitt liten "bebbe" må sove litt Ikke bare snille mot hverandre Sjarmerende trio Huff, som det klør å være nyklippet Søt!

27.12.2009

Her kommer bilder av valpene som jeg lovte for et par dager siden. De har i dag hatt besøk for første gang, noe valpene syntes var stor stas, mens mamma Glenda var litt mistenksom på disse menneskene og fulgte godt med på at ingen valp ble puttet i lommer eller lignende :-) Det er stadig mer full fart på de små og leker er nå tatt i bruk. Jeg skal få tatt litt mere lekebilder av dem en annen dag. Den våkne tiden i dag ble brukt til å posere på bord og får klippet klør. De andre bildene er derfor mye sovebilder, men fortsatt ganske så søte :-)

Hann 1 - Hvitt bryst Hann 2 - Merket på rygg Hann 3 - Merket på hale

 

Tispe 1 - Merket på hode Tispe 2 - Merket på rygg Tispe 3 - Merket på hale Tispe 4 - Merket v. bak

 

Tispe 5 - Merket h. bak Tispe 6 - Merket v. foran Tispe 7 - Merket h. foran

 

Søte, små sove-Riesen-engler Tispe nr.3 Vidvinkel-snute

25.12.2009

Det har vært en smule travelt her med valpene og juleforberedelser, så jeg har ingen nye bilder av de små denne gangen. Jeg lover bot og bedring så nye bilder kommer i løpet av romjula.

For å ta det triste først så er den lille tispe-valpen nå død. Foruten størrelsen har jeg syntes at hun har virket helt frisk og normal, men lille juleaften lå hun død i valpekassa på morgenen. Dette er selvsagt trist for meg og noe spesielt blir det jo med dem man flasker opp og holder på med litt ekstra. Man kan jo undre seg over om det var riktig å hjelpe henne så lenge som jeg gjorde, kanskje hun burde fått slippe før??? Dette har jeg ikke noe fasit-svar på, men jeg er nå en gang slik at jeg prøver så lenge de små har livsgnist og -lyst.

Så over til noe lystigere; de andre 10 valpene er veldig jevne og fine valper som strutter av livsglede for tiden :-) De er godt i gang med både spising og leking, så nå er livet en fest for dem. Mamma Glenda har sluttet å ta opp etterlatenskapene etter barna sine, nå som de spiser tørrfôr, så nå er "møkkajobben" min startet for fullt.

16.12.2009

Da har det gått en uke siden forrige oppdatering og på de 7 dagene har det skjedd mye med valpene! De har nå utviklet syn og hørsel slik at de er mye mer orientert mot verden rundt seg. Når mamma Glenda står utenfor kassen og de ser henne "trasser" de for at hun skal komme tilbake ved å bjeffe og mase skikkelig på henne :-) Jeg merker også veldig godt at de er merkbart mer interessert i folk og de er veldig kontaktsøkende mot oss to-beinte i familien.

Ellers begynner de å få noen syl-skarpe små valpe-tenner som både Glenda og vi kommer til å få merke etter hvert... De er i gang med å leke litt med hverandre, de går godt på beina og de har begynt å spise ett måltid med oppbløtt tørrfôr om dagen. Det er ikke alle valpene som er like interessert i maten enda og det er jo tidlig å begynne, men jeg introduserte fôret allerede nå fordi de er såpass mange i kullet. Eller får de selvfølgelig fortsatt mye melk og Glenda spiser 3-4 ganger vanlig fôr-mengde, men er allikevel slank - forbruker mye energi med for å fôre opp den gjengen der! Den største hannen er blitt 2 kilo, så de vokser jevnt og trutt. Den lille frøkna vår er fortsatt liten og får litt flaske av meg, men virker frisk og rask og hun var en av dem som var mest interessert i tørrfôret første dagen, så nå håper vi hun tar igjen de andre etter litt tørrfôr spising.

Ellers har valpene fått sin ukentlige klo-klipp og de har fått sin første orme-kur. De syntes vel ikke ormekuren var spesielt god og det ga de da høylytt uttrykk for :-) Dette var den første av tre kurer før de reiser fra oss og jeg anbefaler i tillegg at de nye eierne gir en kur etter at valpen er kommet i sitt nye hjem. I en flokk med mange valper kan de jo potensielt smitte hverandre om èn valp har noe, og vi har også hester og katt på gården, så et visst smittepress kan det jo bli.

Under er nye bilder av de 11 vidunderlig søte valpene.

Hann 1 - Hvitt bryst Hann 2 - Merket på rygg Hann 3 - Merket på hale

 

Tispe 1 - Merket på hode Tispe 2 - Merket på rygg Tispe 3 - Merket på hale Tispe 4 - Merket v. bak

 

Tispe 5 - Merket h. bak Tispe 6 - Merket v. foran Tispe 7 - Merket h. foran Tispe 8 - Ikke merket

 

Nysgjerrige og foreløpig bare et par labber i maten... Da er de mer sultne typene i flokken godt plassert i mat-fatet :-) Oj, så rene og pene vi blir av å spise med hele kroppen i mat-fatet!!! Stor mamma og liten valp spiser sammen

09.12.2009

Her hos oss utvikles valpene med en rasende fart om dagen. Alle 11 har nå åpnet øynene, alle beveger seg mye, de er oppe og sitter og noen prøver noen vaklende skritt. Mamma Glenda bruker fortsatt nesten all sin tid med dem, men er også glad for å drive litt ute sammen med de andre hundene våre. Den lille tispa henger fortsatt etter, men er kvikk og sier høylytt fra hvis det er noe hun er misfornøyd med :-) Ellers begynner noen av dem å bli noen skikkelige små sumo-brytere og de 10 utenom den lille er veldig jevne valper. Under er bilder av dem fra i kveld.

Hann 1 - Hvitt bryst Hann 2 - Merket på rygg Hann 3 - Merket på hale

 

Tispe 1 - Merket på hode Tispe 2 - Merket på rygg Tispe 3 - Merket på hale Tispe 4 - Merket v. bak

 

Tispe 5 - Merket h. bak Tispe 6 - Merket v. foran Tispe 7 - Merket h. foran Tispe 8 - Ikke merket

 

Hele gjengen med mamma Glenda "Lang, lang rekke" Valp dier. Se tunga som er brettet godt rundt patten Smiler og vinker til publikum :-)

 

Førstemann oppe og står Nesten så han snorker her Deilig å sove litt på ryggen

 

Masse portretter av søte, små valpehoder - våkne og sovende.

07.12.2009

Valpene våre har i dag fått klippet klørne sine for første gang. Det var på høy tid for de små klørne var nå spisse som små nåler og det er sikkert ikke spesielt behagelig for Glenda når de dier og "melketramper" på juret med frambeina for å få ut mest mulig melk fortest mulig. Ellers er det jo selvsagt også viktig at de lærer dette fra de er så små, slik at klo-klipping blir noe helt udramatisk og dagligdags. Jeg jobbet en periode på en hundesalong og der fikk vi inn en del hunder som ikke var vant til klo-klipping eller hadde vært feilbehandlet og det er IKKE moro når en Riesen på 40 kilo ikke vil klippe klør! Jeg kommer derfor til å klippe klør en gang pr.uke fram til levering av valpene slik at de blir vant med det her i huset og anbefaler valpekjøperne å følge opp med en gang i uka i starten slik at både hund og eie blir vant til dette. Det tok sin tid med klippingen for det er jo da faktisk 198 små klør som skal klippes og man må jo bruke litt tid slik at det ikke blir en dårlig opplevelse den første gangen.

Ellers begynner de nå så vidt og åpne øynene og etter hvert starter jo da den morsomme fasen med valpene der de blir mer og mer sosiale og orientert om omgivelsene sine. Rett etter at øynene har åpnet seg, er det ikke noe særlig syn de har, men det kommer, de kommer... Ellers er valpene tydelig mye mer bevegelige og de begynner å sitte litt opp. Er ikke lenge til de går de første ustøe skritt. Under er litt bilder av noen våte små valper etter at mamma Glenda hadde fått seg et bad og deretter gikk rett til valpene sine før jeg rakk og tørke henne.

Små sove-bebiser med søte rynker Våt liten valp oppå sine søsken Trangt, men varmt og godt To små koser seg tett sammen

 

Som dere ser midt i bildet, er de nå litt oppe og sitter Portrett av en liten "Tjukkas" Lille-jenta får fortsatt litt ekstra melke-erstatning Litt uskarpt, men dere kan skimte et øye

02.12.2009

Valpene er allerede blitt 1 uke. De legger på seg jevnt og trutt, men en tispe blir hengende litt etter de andre. Hun legger også på seg hvert døgn, men proporsjonalt i forhold til sin egen vekt, noe som gjør at avstanden til de andre øker. Hun får nok den melken hun vil ha av mamma Glenda for protestene er høylytte når jeg prøver å spe på med litt flaske i tillegg :-) Ellers virker hun og de 10 andre valpene friske. De er merket med korrekturlakk og veies fortsatt hver dag for å se at alle legger på seg. Jeg fortsetter nok med dette en uke til for å være sikker på at alle får det de skal ha av mat. De er jo mange, så det krever mye melk. Glenda spiser nå 3-dobbelt av hva hun pleier i døgnet, men er allikevel slank...

Jeg har i dag tatt de første individuelle bildene av dem. Som jeg skriver over så er valpene nå merket for å skille dem fra hverandre. Dette betyr at det som nå er valp nr. 1, er fortsatt valp nr. 1 ved levering. På den måten kan valpekjøperne mine finne igjen "sin" valp helt tilbake til 1 uke gammel når de etter hvert har valgt valp.

Hann 1 - Hvitt bryst Hann 2 - Merket på rygg Hann 3 - Merket på hale

 

Tispe 1 - Merket på hode Tispe 2 - Merket på rygg Tispe 3 - Merket på hale Tispe 4 - Merket v. bak

 

Tispe 5 - Merket h. bak Tispe 6 - Merket v. foran Tispe 7 - Merket h. foran Tispe 8 - Ikke merket

27.11.2009

Vi har dessverre mistet en av de små hann-valpene våre i dag. Han har ikke sett ut til å feile noe og var en av de største valpene i kullet, men på formiddagen i dag lå han død i valpekassa. Han lå helt inn til veggen i kassa, så det kan tenkes at han har blitt klemt mellom kassa og mamma Glenda. Hun er jo fortsatt litt sliten etter fødselen og det er ikke bare enkelt for henne å holde styr på alle valpene når hun skal legge seg ned. Når hun har vært ute hjelper jeg henne å holde dem i en "flokk", men hun går jo ut av kassa for å spise og drikke litt uten at jeg kan sitte der hele tiden for å hjelpe henne. Det er veldig trist når slik skjer, men dessverre så hender det av og til at tispa kan være uheldig å klemme en valp eller det hender at noen valper er syke og dør. Dette er en del av de harde realiteter og IKKE den morsomme delen ved å være oppdretter. Den lille er nå gravlagt bak låven og vi tar oss av de 11 som lever videre.

De gjenværende 11 valpene virker pigge og friske, men jeg gir litt ekstra næring fra flaske til de to minste valpene ettersom de ofte dyttes bakerst i "melke-køen" av de større og tyngre valpene. De to små er ivrige til å suge og ser ikke ut til å feile noe; de er bare litt mindre enn de andre og blir dermed dyttet bakerst i denne gjengen der "the survival of the fittest" virkelig gjør seg gjeldende.

25.11.2009

Glenda begynte å bli veldig urolig utover ettermiddagen/kvelden i går. En temperaturmåling viste et klart temperaturfall ned til 35,8 grader noe som er et relativt sikkert tegn på at fødselen er nært forestående.

Olav var ferdig med omgjøring av valperommet denne uka og jeg malte siste strøk på den nye valpekassa mandag kveld. Dette var jammen meg i grevens tid for sent i går kveld kom den første valpen.

Det ble i alt 12 valper; 4 hanner og 8 tisper.

Fødselen tok lang tid, siste valp kom ut ved 10-tiden i dag. Alt gikk veldig greit. Glenda bruker kreftene sine effektivt og trenger kun 2-3 presserier før valpen er ute når en ny valp melder sin ankomst. Hun kaver eller stresser ikke, sover godt mellom hver valp og får dermed viktig hvile. Imidlertid har både hun og jeg vært ganske slitne i dag etter en lang natt, så Glenda har sovet med valpene i kassa og jeg har sovet på gulvet ved siden av i dag.

Valpene er jevne i vekt. 9 av valpene veier mellom 460 og 480 gram, mens 2 hanner veier 520 og ei lita frøken veier 360. Èn av dem har en bitte-liten hvit flekk i brystet ellers er alle kull-sorte, så her er det fram med korrektur-lakk for å merke valper slik at jeg kan skille dem fra hverandre og dermed få fulgt med på at alle 12 legger på seg slik de skal. Nå håper jeg at alt går bra med dem videre i disse kritiske, første dagene og at Glenda har mye melk slik at det blir nok til alle 12.

Under er bilder av de små og mamma Glenda.

Her er første valp kommet ut - ei tispe. Huff, den puppen er vanskelig å finne altså! ...men her har jeg fått godt tak i den. (Se de søte rynkene i munnvikene) Søker mat og varme inntil Glenda's mage ...og her er vi blitt to. Ennå ikke ordentlig tørre etter fødselen.

 

Her er det trangt, men trygt, varmt og godt Liten og søt! "Litt" forskjell på Glenda's snute og størrelse på valpen Valpekassa fylles opp og plassen ved puppen blir attraktiv. Mamma Glenda kan styre sin begeistring for blitz-regn akkurat nå, noe uttrykket tydelig sier

08.11.2009

Glenda begynner å anta dimensjoner som stappet pølse allerede, så enten er det mange valper eller så er de i mastiff-størrelse :-) Hun er fortsatt i kjempeform og en kattejakt eller to i løpet av dagen er ikke å forakte... Hun er nå blitt klippet og forøvrig klargjort i pelsen til fødsel, så nå gjenstår bare en ormekur og et bad litt nærmere den store dagen og så kan vi hilse de små velkommen - spennende!!!

24.10.2009

Jeg har i dag tatt ultralyd på Glenda og som ventet var hun drektig. Veterinæren min så riktig mange små, sorte bobler, så nå er det bare å smøre seg med tålmodighet for å se hvor mange det blir av hvert kjønn. Jeg har allerede startet opp med valpe-fôr på Glenda ettersom jeg var rimelig sikker på at hun var drektig, så nå er det bare å fortsette med det fôret.