Riesenschnauzervalper født 22.11.2008

5 hanner og 5 tisper

Russisk, Moldova, Polsk, Finsk, Makedonsk, Rumensk, Serbisk, Baltisk Champion, IPO 1

Gloris Armay Ross

 

X

Norsk Champion

Black Emac Italian Intermezzo

 

Gloris Arizona Bill Velari Malya Voodoo-N Uljanov's Georgia de Senor
Pectus Zaicca Galateia Grig Shandr Erikars Il Lotta Shangl Bat Free de Pichera Malya Galaxy-N Abalon de Pichera Goldwäscher Klara av Uljanov

Jeg hadde en tid sett etter hannhund til Glenda da jeg første gang møtte Gloris Armay Ross på verdensutstillingen i Stockholm sommeren 2008. Armay var da 8 år og den flotteste veteran jeg noensinne hadde sett. Med tanke på å bruke utenlandske hanner, vi vet lite om her i Norge, syntes jeg det er betryggende at de er litt oppi årene ettersom de da beviselig har god helse.

Armay er øyenlyst uten anmerkning. Helsesjekk i Norge viste svært god helse med normale verdier av Thyroxin og gode lever- og nyre resultater. Armay er HD røntget fri for HD (B). Han er premiert i bruks (IPO 1). I tillegg til sine Champion titler, er også Armay Europavinner 2002, han er ISPU Klubsieger, Klubvinner 2003 i både Latvia og Litauen og han var Veteran Verdensvinner i Stockholm 2008. Han har god pels og farge og har et herlig gemytt.

Glenda er mitt oppdrett og jeg kjenner linjene hennes godt. Hun er en sunn og frisk hund som bare har vært til veterinær for sine årlige vaksiner. Hun er trivelig som familiehund og har mye arbeidsvilje som trekk-, kløv og sykkelhund. Hun er også øyenlyst uten anmerkninger og er røntget både på albuer og hofter med resultat A (perfekt). Glenda er en svært vakker og korrekt bygget hund (etter mitt syn), men hun har en krevende pels, noe jeg håper Armay's pels vil utligne.

We are proud to present this combination! I first met Gloris Armay Ross at the World Dog Show in Sweden 2008. He was shown as a Veteran (and got the title). He was the best Veteran Giant I ever saw, and knowing and trusting his owner Tatiana Chepkasova, I asked if he could breed my Glenda.

During the stay in Norway, Armay's health status was checked. He has normal Thyroid values, good heart, liver and kidney function and his eyes were checked free from inheritable eye diseases. His hips are x-rayed and found free of Dysplathia. Armay is a very pleasant and gentle dog to be around. Calm in every situation; in my house, at the airport, in city and at the vet's clinik - really a dog with a strong character! He has got a long list of champion titles and is also Euro-Winner 2002, ISPU Klubsieger, Club-Winner 2003 in both Lathvia and Lithaunia and he was World Veteran Winner in 2008.

Black Emac Italian Intermezzo is my own breeding and I know her blod-lines very well. She is a healthy female that only visits the veterinarian to get her annual vaccinations. She is very happy and good-functioning as a family pet. She is also full of energy when it comes to training in any form. Glenda's hips are x-rayed and found free of Dysplathia and elbowes are free of Arthrose. Her eyes are checked free from inheritable eye diseases. She is well-built and has good angulations with a short back and long neck. Her coat is very demanding and I hope puppies inherit Armay's coat quality.

Black Emac Playboy Pingo - Gangster

HD: B, Øyenlyst uten anmerkninger 26.11.2010

Bronsemerke i lydighet 11 måneder gammel.

http://www.maren-brems.dk/

Black Emac Playboy Giantero - Bajazz

HD: D

CERT og BIR som junior 12 måneder gammel.

Black Emac Playboy Ross - Ross

HD: A

HP som junior

Black Emac Playboy President - Åke

HD: B, AA: A

Gjennomført MH med 2 på skudd (skuddfast)

Hederspris, 3 X BIR, 2 X HP, BIS og BIS 5 som valp, HP, CK og BIM fra utstilling

Black Emac President Castro - Castro

HD: B

2 X CERT og BIM fra utstilling

Black Emac Pin Up Paris - Paris

HD: A/C, Øyenlyst uten anmerkninger 26.11.2010

BIR-valp DKK Vejen, 2 X Excellent på internasjonalutstilling 12 måneder gammel.

http://www.maren-brems.dk/

Black Emac Pin Up Power - Power

HD: A

CERT og BIM som junior 12 måneder gammel

Black Emac Pin Up Puma

HD: A, AA: A

3 X BIR og BIG 1, BIG 2 og BIG 3 valp

Hennes egen side

Black Emac Pin Up Julie

HD: D, AA: A

Opprykk til klasse 3 i LP 05.08.2011. 2 X BIR-valp, 3 X CERT, 2 X BIR & BIM som unghund.

Black Emac Pin Up Psofie - Sofie

HD: B, AA: A

5 X BIR og BIG 2 på valpeshow, Norsk og Dansk Utstillingschampion

Hennes egen side

Valpedagbok / Puppy diary

02.02.2009

Vi har igjen fått flotte bilder fra de avreiste valper. Her hos oss er det litt trist med Glenda som leter etter lille Åke og jeg som savner valper, men, men det går over og nå er det tilbake til hverdagen. Jeg har en veldig god følelse på hjemmene til alle 10 valper og føler meg trygg på at alle sammen får det godt i livet slik det ser ut nå i alle fall. Med alle valper "trygt installert" i sine nye hjem, lukker jeg nå denne valpedagboken og tilsendte bilder vil heretter bli lagt i dagboken på siden, mens denne siden legges under tidligere kull..

Under er bilder jeg har fått fra Annie og Jan Wiggo som er forverter på Bajazz og fra Palle og Marie som hentet Åke i går. Åke ser ut til å finne seg godt til rette i sitt nye hjem og det høres ut til at jeg allerede er erstattet med Marie :-) Bajazz er en aktiv liten krabat som både jobber på NAV og i stallen - regner med han er sliten når kvelden kommer :-)

Sitter pent sammen med mamma Glenda Avskjed med kennel-mor som var ganske lei seg Med sin nye samboer i Sverige Litt trøtt, kanskje??? I sofaen første kveld i nytt hjem

 

Her er det nok noen som har en "pep-talk" Ligner på figuren med tittelen "Kan du inte tala?" Her er den lille "stall-drengen" i full jobb. Jeg skjønner nesten ikek hvordan de har klart seg uten Bajazz fram til nå :-)

01.02.2009

I dag reiste den siste av våre små P-valper. Det var veldig trist når Åke reiste ettersom han har gått igjen her alene og dermed får man jo spesiell kontakt. Lille Åke har i tillegg vært spesielt opptatt av meg fra han var veldig liten, så det var ikke moro å sende han av gårde. Jeg får også vondt av Glenda som har sitt første kull og alle valpene reiser. Imidlertid tror jeg Åke får et veldig bra hjem hos Marie og Palle i Sverige. Han får selskap av en 8-årig Riesen-dame og han skal trene lydighet og bruks. Vi gleder oss til å høre hvordan dette år og ønsker Marie, Palle og Åke lykke til med sitt nye liv!

29.01.2009

Da har jeg nok en gang fått bilder fra valpekjøpere av "P-barna".  Denne gangen er bildene av Julie i Harstad og Puma i Alvdal. Begge jentene tilpasser seg godt i sine nye hjem og er trygge, snille og søte valper med beina godt plantet på jorda.

Katrines to gode hjelpere; Isak og Julie Her er "radarparet" i gang med lek ...og her er smokken til Isak adoptert bort

 

To små "englebarn" - Lobo og Puma Er vi to søte, eller? ...og ikke fullt så englebarn Det ser ut til at "onkel Felix" kan styre sin begeistring Ikke noe å si på kontakten mellom Kjersti og Puma Flink jente som trener sitt med "mor" med Lobo som ivrig tilskuer

27.01.2009

Vi har igjen fått flotte oppdateringer om valper som har lett for å tilpasse seg sine nye liv og som møter nye utfordringer med stor selvsikkerhet - veldig godt å høre! Lille Åke som er igjen her hjemme piper litt og lurer nok på de andre valpene. I dag har han derfor trent litt sammen med mor på kjøkkengulvet for å aktivisere hodet litt. Det er utrolig hvor fort valpene "tar" ting når man finner en belønning som virker. Det begynte med tigging ved bordet hvor jeg etter hvert belønnet sitt og la på kommando når han tilbød atferden. Han gikk korte strekker fri ved fot og satte seg ved holdt - alt for å få en pølsebit. Vi gjorde det 3 ganger, så det var ikke ren tilfeldighet at han gikk som et lys ved beina mine og kikket opp på meg. Etterpå "lekte" vi litt apport. Valpene har dette instinktivt inne, så nå bare la jeg på kommandoen når han gjorde apport spontant.

Under er bilder jeg har fått tilsendt av Bajazz og Power - tusen takk for at dere som holder meg oppdatert om "barna"!

Lille "sötnos" på plass i sitt nye hjem. Jeg har fått en ny leke av den nye mammaen min Vakre lille Bajazz-gutten litt sliten etter en dag med mange inntrykk Her er lille Power i full gang med en av de andre hundene til Jan og Monica Så rart at nettopp hunden til jan bærer på en Cola-boks....

26.01.2009

I dag har den nest siste av de små "guttene" våre reist. Black Emac Playboy Giantero - Bajazz er solgt til Mette på kennel Giantero og vi er veldig glade og stolte for at hun bestemte seg for en valp fra kullet vårt. Vi har hatt en dialog rundt dette lenge, ettersom Mette også ble veldig begeistret for Armay på Verdensutstillingen -08, og i dag reiste altså lille Bajazz. Vi gleder oss til å følge han i årene framover og han blir nok å se i utstillingsringen av og til om han utvikler seg som vi håper. Vi ønsker Mette lykke til med valpen og håper han blir det vi alle tror :-)

Ellers er det også lagt ut bilde over av lille Åke som er igjen her hjemme.

25.01.2009

Dagens søte bilder kommer fra Kjersti og Øistein med lille Puma. Hun har etablert seg godt i Alvdal og etter en litt eksplosiv start med henne og Dvergen Lobo er det nå full fart på de to valpene. Felix er gått litt i barndommen etter at beinet hans er blitt bra, så han vil også gjerne være med, men +/-45 kilo hannhund kan være litt i meste laget for to valper :-) På bildene ligger hun på fanget til matmor Kjersti og er hun søt, eller?

Fra sørlandet meldes det ellers om "Toten-treff" med samling av Sofie, Ross, Castro og Power. De hadde visst lekt og kost seg verre på tur alle de 4 søsknene - moro at valpekjøperne får til og treffes på denne måten og valpene har jo veldig godt av å treffe andre valper og få utfolde seg.

23.01.2009

I dag er den siste av tispene reist fra oss. Lille Julie reiser helt til Harstad og skal bo hos Katrine m/familie. Julie kommer til å bli brukt i lydighet og muligens i bruks om ikke tidsklemma blir for hard :-) Ellers vil hun jo selvsagt også være familie- og turhund. Første melding går ut på at hun sov hele bilturen til Hamar hvor hun "mellomlander" før turen går nordover. Vi krysser fingrene for at flyturen i morgen går like problemfritt. Ellers ønsker vi selvsagt Katrine og Julie lykke til sammen!

Fra fam.Østerhus har vi fått bilde av Power Tyson - bildet taler vel for seg selv, så jeg sier ikke mer :-)

Fra Danmark har vi også fått tilsendt oppdateringer og bilder av Paris og Pingo. De har funnet seg vel til rette i sitt nye hjem og imponerer med sitt store mot i alle nye situasjoner de kommer i. Til venstre under sover Paris sammen med Grace i hundesengen og til høyre leker både Pingo og Paris med Etta

21.01.2009

I dag er det lille Puma som har reist til sitt nye hjem. Hun skal sameies med fam. Nerby og oss her hjemme. Kjersti og co har Riesen Felix (fra K-kullet) og Dverg Lobo (fra O-kullet) + Støver'n Heiko fra før. Puma blir derfor ikke alene-hund og vi er veldig glade for å kunne sameie lille Puma sammen med dem. Vi er blitt godt kjent med familien i de årene som er gått etter at de kjøpte Felix og vi føler stor tillitt til dem både som hundeeiere og mennesker. Vi ønsket å beholde noe fra dette kullet og Kjersti og Øistein ble like begeistret som meg da vi traff pappa Armay på Verdensutstillingen i sommer. Da de derfor ville gå inn på en avtale om å eie lille Puma sammen for en tid, ble vi utrolig glade. Vi ønsker dem lykke til med den lille damen og håper hun blir til stor glede for familien og et godt tilskudd i flokken! Under til venstre er bilde av Kjersti og Agnes med Puma og til høyre er det bilde av to søte jenter :-)

Jeg må også dele en morsom historie om Jan Ø og lille Power med leserne av denne valpe-dagboken. De har i dag vært på by-tur inne i Kristiansand og lille Power tok jo det også som den største selvfølge - jeg tror den hunden er immun mot å bli redd eller skeptisk til noe. De hadde gått inn i en klesbutikk med doble elektriske skyvedører, noe Power passerte uten å reagere, men inne i butikken var det altså som et skattekammer for "det lille monsteret". De hadde nemlig mennesker som prøvde klær i prøverom og hva gjør folk da? Joda, de tar av klær og sko og noe av dette blir da ofte liggende på gulvet... Lille Power er jo en snarrådig liten frøken så hun var kjapt inne og hentet seg det hun ville leke med av sko og lignende :-) Jeg ser for meg Jan Ø som desperat prøver å få Power til å slippe for så å måtte gå å legge dette tilbake. I hodet mitt var dette helt klart en dame-avdeling :-) Jeg kan tenke meg at han var ca like "heit i toppen" som jeg var da min første hann stakk av fra meg og forsvant inn på en naturist-strand hvor han løp rundt og hilste på folk med meg stressende etter for å få tak i han (må ha vært et syn for guder). Ja, ja Jan, vi gleder oss til flere historier fra "Power's gale verden" (hundeutgave av Larsson's gale verden)

19.01.2009

Det går bra med alle de små trollene våre som er flyttet. De to i Danmark har tatt det hele med knusende ro og er blitt adoptert av sin grandtante Gaia som introduserer dem for de andre i flokken med ro og verdighet. Den lille "dynamittkubben" Power har også tatt det hele som den største selvfølge, men det kan vel tenkes at enkelte familiemedlemmer kunne tenke seg å selge henne billig innimellom :-). Hos Jan O er Ross blid og happy hele tiden. Jan forteller om en valp som logrer konstant og det går fint med Ross og de to Dvergene. Lille Castro kom fram til sitt nye hjem midt på natta i natt etter et forferdelig kjørevær til Kristiansand. han var vel opplagt utover natta da etter å ha sovet lenge i bilen, men er rolig og fin mellom valpe-raptusene og han har faktisk vært husrein fram til nå. Psofie hos Olaug og Jan har også slått seg godt til ro og sov helt fram til 07 i dag tidlig før hun måtte tisse. Hun er oppmerksom på sin matmor allerede og de er begynt å introdusere klikker allerede for å legge et godt grunnlag. Olaug og Psofie har også fått sin egen blogg som ligger lenket over. Fra Olaug har jeg fått de to nydelige Psofie-bildene under. Jeg ønsker alle sammen fortsatt lykke til og håper de positive førsteinntrykkene holder seg!

Her hos oss er det nesten stille med "bare" 4 valper igjen. Jeg ser at disse 4 nå roer seg mye ned når de er færre og det er lettere å fordele kos og oppmerksomhet på 4 enn på 10.

18.01.2009

I dag har lille Castro reist til sin nye eier, også han blir sørlending (men ikke hos en Jan:-)). Han skal bo hos Magne og er hans 4 Riesen på rad. Castro kommer til å være turkamerat for Magne og vi håper å treffe dem begge til sommeren når de er på vei til Rondane. Ellers kommer det vel også til å bli noen leketreff for søsknene der nede i Kristiansand. Vi ønsker lykke til! På bildet under er det Magne's sønn som står med den lille sjarmøren på armen.

Etter at Castro reiste er det nå bare 4 valper igjen og i løpet av ei uke er alle sammen i sine permanente hjem. Det er ikke lenge siden de ble født og nå forsvinner de en etter en. Glenda tar det veldig fint når de reiser. De to første var hun ikke med og så på når de reiste og de lette hun etter. De neste har jeg derfor latt henne følge til bilen og da er det greit ser det ut til.

Her er alle 5 før Castro reiste. Han ligger ny-badet i midten Ei lita frøken som koser seg med mamma Er vi søte, eller?

17.01.2009

I dag har 3 til av valpene reist og "gjengen" er dermed halvert. Det er litt trist at de reiser og man har jo litt vondt av disse små som ikke har begreper om noe annet i verden enn nuet. De skjønner jo ikke hva som skjer i det hele tatt når de plutselig blir tatt vekk fra moren og søsknene. Ja, ja slik er livets harde realiteter. De ville jo ikke fått det bra om alle skulle bli igjen her som en stor flokk heller, og jeg føler at alle valpekjøperne er veldig gode hundeeiere som vil tilby valpene gode hjem framover.

Først i dag reiste lille Black Emac Pin Up Psofie - Sofie hjem til Jan og Olaug på Sørlandet (er snart en liten Black Emac avdeling der nede). Sofie er en etterlengtet liten dame, og Olaug har vært aktiv i ventetiden med å forberede Sofie. Hun har blitt kjent med mange i hundemiljøet og jeg tror en del utstyrsforhandlere har hatt en uvanlig god desember og  januar :-) Sofie og Olaug er allerede påmeldt på både valpe- og klikkerkurs, så dette gleder vi oss til å følge med på framover. I tillegg vil nok Sofie dukke opp i utstillingsringen, men første og fremst vil hun jo være familiehund. Vi ønsker Olaug og Jan lykke til med Sofie og håper dere alle 3 blir fornøyd!

De to neste valpene som reiste var så heldige at de reiste sammen. Black Emac Playboy Pingo - Pingo og Black Emac Pin Up Paris - Paris er begge to flyttet til Kennel Maren Brems i Danmark med Helle, Jan og Mette (Hva er det med navnet Jan og dette kullet??? - til nå har alle 5 valper som er reist havnet i hjem med en Jan!!!) Ja, ja det var en avsporing. Jeg er i alle fall veldig fornøyd med å sende Pingo og Paris til Helle m/familie. Disse to valpene kommer til å bli trent innen lydighet og spor og de vil bli stilt ut. Jeg er veldig glad for at det er Riesen-vante folk som får disse to valpene og Helle m/fam har vært et positivt, nytt bekjentskap for oss som vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med. Vi har lenge avlet på mange av de samme linjer, men det er førstes nå vi er blitt kjent. Vi kommer til å treffes framover og gleder oss til det. Vi ønsker alle sammen lykke til!

16.01.2009

I dag har de to første av valpene våre reist. Jan og Jan kom opp fra Sørlandet for å hente hver sin valp. Jan og Monica Østerhus - Kennel Schnau-Sør kjøper sin tredje hund fra oss og vi takker for tilliten! Tispe nr 2 Black Emac Pin Up Power - Lille Power (som er ei krutt-tønne) skal være treningshund innen RIK og det vil vel ikke overraske stort om hun dukker opp på en og annen utstilling. Vi er glad for at Jan valgte denne lille damen da hun er full av vilje, fart og energi. Samtidig gir hun utrolig god kontakt og er et lite sjarmtroll, men med utrolig mye pågangsmot og egenvilje.  Vi ønsker lykke til med treningen av den lille damen - vi gleder oss til å høre hvordan det går! Ellers ønsker vi dem alt godt sammen og håper at Power blir til stor glede på alle måter!

Den andre valpen som reiste i dag var hann nr 3; Black Emac Playboy Ross. Ross skal bo hos Jan O sammen med 2 Dverg-gutter og han kommer til å være turhund som skal trenes med i bruksmiljøet i Kristiansand og han kommer til å stilles ut. Vi ønsker Jan og Ross lykke til! ... og husk nå på å ikke skjemme han alt for mye bort, Jan :-) Ross er en snill og rolig gutt med alle 4 beina godt plantet på landejorda og vi håper og tror han vil passe godt sammen med Jan og de 2 Dverg-guttene.

11.01.2009

I dag har vi endelig mildt vær, men hva får vi da i stedet? Joda, vind, vind og vind. Det har vært juletrefest i barnehagen i dag så valpene har hatt en rolig dag. Når kvelden da kom tok jeg dem med i stallen så de skulle få "herje" ut litt overskudd før natten. Og stallen falt i smak. Det gikk så flis og høy spruta rundt dem. De 5 voksne hundene som var med, så nærmest litt sjokkert ut. Boro holdt seg på god avstand og hater når de flyr i beina på han. Han blir ikke sur, men jeg tror han ønsker dem dit pepper'n gror. Limit er jo selv bare 8 måneder så hun syntes de er festelige å leke med, mens mamma Glenda, Macy og Tolstii gjør så godt de kan i oppdragelse. Under er bilder av dem fra høy- og ved-lageret i låven. Jeg har forøvrig ikke hørt et pip i fra dem etter at de kom inn, så jeg tror de er litt slitne :-)

Er jeg søt i høyet, eller? Slik er det å være oppdretter om dagen :-) "Onkel" Tolstii med sin sedvanlige gjenstand å passe på. Her får faktisk en valp lov til å være med.
 
Tante Macy er interessant der hun ligger å slapper av "Jeg tror jeg går litt nærmere". Se hvordan Macy demper med å se en annen vei og legge ørene litt bakover ...og flere valper kommer for å sjekke tanta si. Her er det rene familieidyll med mamma Glenda som dier et par valper, tante Macy observerer og noen av de små leker.

10.01.2009

Det er helt utrolig hvor fort tiden går når man har mye å gjøre, og nå har det plutselig gått 1 uke igjen. Det er dessverre fortsatt ikke noe særlig ute-vær for valpene, så vi må prøve å få til litt aktivitet inne. Jeg ID-merket to av dem i dag fordi de skal reise til utlandet og chip-nummer må med på import søknad. De to var helt coole på veterinær-klinikken og undersøkte på de som jobber der og lokalene. Bil-turen derimot, kunne de to godt ha unnvært og det ga de da også høylytt uttrykk for :-) Jeg skal prøve å rekke noen små-turer før levering slik at de nye eierne slipper å ta med hørsels-vern når de skal hente hjem valpen... Under er bilder av de små 7 uker gamle. Jeg syntes i grunnen den peneste valpe-perioden nå er over og de går over i en mer uharmonisk vekst-periode. Ellers er det noen morsomme bilder av en seanse de hadde med Tolstii i dag. Jeg bruker han en god del i valpe-sosialisering fordi han er utrolig trygg og tydelig i språket sitt. Det er stooor underholdning med han og valpene!

Hann 1

Merket på halen

Hann 2

Merket på labb

Hann 3

Merket på øre

Hann 4

Merket på hode

Hann 5

Ikke merket

 

Tispe 1

Merket på halen

Tispe 2

Merket på labb

Tispe 3

Merket på øre

Tispe 4

Merket på hode

Tispe 5

Ikke merket

 

Ganske så søt, men ser faktisk litt bekymret ut

Snutene begynner å innta andre dimensjoner :-)

"Onkel Tolstii" sover tilsynelatende med en leke strategisk plassert for å lære små, frekke valper en liten lekse.

...og nysgjerrig som de små er, mååå de jo bare bort for å snuse på leka og kanskje stjele den

Her er imidlertid Tolstii klar og tydelig og valpen lærer noe om å prøve å stjele fra andre som er eldre enn seg :-)

03.01.2009

Valpene har "bursdag" i dag igjen og er nå blitt 6 uker. Denne helgen har det vært "fullt hus" med valpekjøpere og jeg tror alle var like begeistret for valpene som jeg er. Valpene er utadvendte og nysgjerrige, så alle fikk sett dem godt. Alle tispene er reservert bort og antagelig er to hanner ledige foreløpig. Under er nye bilder av dem der farger på underlag og bakgrunn er litt uheldig, så kvaliteten ble "så der". Takk til alle blivende valpekjøpere for en hyggelig helg!

Hann 1

Merket på halen

Hann 2

Merket på labb

Hann 3

Merket på øre

Hann 4

Merket på hode

Hann 5

Ikke merket

 

Tispe 1

Merket på halen

Tispe 2

Merket på labb

Tispe 3

Merket på øre

Tispe 4

Merket på hode

Tispe 5

Ikke merket

01.01.2009

Godt nytt år til lesere av valpedagboken vår! Det har gått fint med valpene gjennom nyttårsfeiring og raketter. Jeg skjermet dem fra fyrverkeriet da jeg ikke syntes det er noe poeng at de må oppleve det nå. De skal selvsagt ha miljøtrening og sosiale utfordringer, men nyttårs-fyrverkeri er etter mitt syn litt drøyt for dem når de ikke er eldre. De er ellers i storslag alle 10. Det er fortsatt kaldt hos oss, så de får ikke vært så mye ute, men en liten tur ut hver dag blir det. Under er noen bilder av dem fra dagens luftetur.

To små frosne valper sitter ved husveggen og venter på å få komme inn Små snø-uhyrer Ganske søt med snø-barter

 

På vei inn i det nye året. Lang, lang rekke Arbeidskaren Martin med sine assistenter

27.12.2008

Da er det jammen gått en uke igjen og valpene våre er blitt 5 uker. De er nå ute litt hver dag dels fordi det er umulig å vaske i valperommet med dem tilstede og dels for å venne dem til å være ute. De utforsker litt, men syntes fort det blir kaldt å være ute. Ellers har de vært med på kjøkkenet i dag og det ble utforsket med stor interesse. Vi er veldig fornøyd med dem både mentalt og eksteriørt. Det er ingen bakerst og sist, så langt vi har sett til nå og alle er nysgjerrige og åpne. I dag slapp jeg ned lokket fra fôr-dunken rett i hodet på dem da de spiste (det var et uhell, altså). De ble da redde, men alle avreagerte fort og sjekket ut dette store røde som plutselig angrep dem. Det er jo ikke rart at de blir redde, men jeg er veldig glad for at alle avreagerer og sjekker ut. De måtte også hevne seg litt så lokket ble litt tygd på :-) Ellers har jeg i dag klippet alle sammen i rumpa med maskin og det syntes de heller ikke var noe å bry seg om. Det ser altså veldig bra ut mentalt, men et par stykker er noen tøffinger og må nok komme til hundevante folk som skal bruke dem. Valpene blir også sosialisert mye sammen med barna og jeg tror både de 2- og 4-beinte syntes dette er toppen av lykke. Valpene er nå helt herlige og jeg "går bananas" med kameraet mitt. Under er det derfor veeeeldig mange bilder av dem.

Her er mamma Glenda hodepute Enda et bilde med mamma Glenda som pute Fortsatt en del mindre enn mamma Sliten etter ute-tur og kjøkken-herjing Her får skoene våre gjennomgå

 

Denne kongen var stor og tøff Faktisk litt vel stor Filler'n så stor og tung OK da, tråden er fin den også ...og god og tygge på

 

Dette byttet er mitt!!! Jeg tar den med meg inn i hjørnet her... ...og så dreper jeg den ...og der var den jobben gjort! Små tøffinger

 

Gjengen med mamma Glenda for en liten "puppe-pause" Gjett om jeg koser meg a' Lille tispa og mamma Glenda Denne leka er fin altså!

 

Ungene koser med valpene ute To- og firebeinte barn leker sammen Spennende og varmt når Martin legger seg ned ...og valpene er ikke beskjedne... Anders er stor-fornøyd med å ha fanget fullt

 

Anders får en suss Den stolte oppdretter med sjefs-hannen (hann nr 1) ...og gutten legger in aksjer for å bli i Kolbu :-)

Sist jeg tok "oppstilte" bilder skrev jeg at 4 uker ikke er den vakreste alderen. Nå på 5 uker syntes jeg derimot det er mye mer og se av valpene, de står bedre på beina og proporsjonene er bedre.

Hann 1

Merket på halen

Hann 2

Merket på labb

Hann 3

Merket på øre

Hann 4

Merket på hode

Hann 5

Ikke merket

 

Tispe 1

Merket på halen

Tispe 2

Merket på labb

Tispe 3

Merket på øre

Tispe 4

Merket på hode

Tispe 5

Ikke merket

23.12.2008

Jeg vet at jeg skrev at valpene skulle få være med ut når de fylte ca 5 uker, men de begynner nå bli såpass "hjelpsomme" når jeg vasker valperommet, at i dag var de ute en tur for første gang. De syntes nok det var litt kaldt med det samme, men utforsket etter hvert litt rundt seg og gjorde fra seg. Under er bilder fra i dag.

På oppdagelsesferd med mamma Her lekes det litt Flink bebis som gjør fra seg ute Lille-frøkna på tur, mens en annen tisser

 

En av valpene sier fra om dette er kaldt En av de små damene poserer Full fart på glattisen Firerbande på tur

 

Nærbilde av et par "charmiser" På vei inn igjen Søskenkjærligheten blomstrer Inne igjen og må varme seg

20.12.2008

Da er nok en uke gått og det er på tide med en oppdatering og nye bilder. Valpene er nå 4 uker og de begynner å bli mer hunder. Jeg har tatt vekk en vegg på valpekassa slik at de går ut på golvet når de vil. De er nå i gang med å leke med både gjenstander og hverandre. En hannhund utpeker seg som sjefen i gjengen, så jeg håper jeg finner en aktiv og bruksinteressert kjøper til han. Ellers er det ikke spesielle ting jeg har lagt merke til enda, men den sosiale utviklingen går jo fort framover nå. Om en ukes tid kommer jeg til å ta dem med ut en tur om det ikke er for kaldt og de kommer til å være mer og mer sammen med oss 2-beinte utover nå. Appetitten er på topp hos alle 10 valpene og det er hylekonsert når jeg kommer med skålene. De viser også interesse for Glenda sin mat, så den har jeg måttet flytte litt opp i høyden. Jeg har forsøkt å ta litt "oppstilte" bilder av dem i dag, men det ble ikke veldig bra resultater. De er ennå ikke helt fortrolig med situasjonen: oppå noe og bein blir flyttet på. Dessuten syntes ikke jeg alderen 4 uker er den peneste akkurat - fortsatt litt ustø på beina og "ugreie" proporsjoner.  Til tross for at de ikke er vant til dette enda og det er første gangen opp i høyden, kan dere se at halene er i været så det er ikke noen "pingle-gjeng" :-) Jeg legger nå ut bildene selv om de kunne vært bedre, men valpene er altså penere enn dette "in real life" :-)

Hann 1

Merket på halen

Hann 2

Merket på labb

Hann 3

Merket på øre

Hann 4

Merket på hode

Hann 5

Ikke merket

 

Tispe 1

Merket på halen

Tispe 2

Merket på labb

Tispe 3

Merket på øre

Tispe 4

Merket på hode

Tispe 5

Ikke merket

 

Søte søsken poserer med sine valpe-blå øyne Her prøver hann 1 seg med litt vann 2 søsken til med litt ulik bein-plassering :-) Stående buffet fra mamma Dronningen av Stabburet leverpostei

 

Halvparten av valpene spiser ...og her er de andre fem Lek er påbegynt Her vaskes det leverpostei Mett og sliten liten krabat

13.12.2008

Tiden flyr og valpene er nå allerede blitt 3 uker. De vokser og begynner å orientere seg mer mot verden rundt seg. Når de er ute av valpe-kassa ser jeg tydelig at de er mer nysgjerrig på omgivelsene og de oppsøker meg mer for å sjekke hvem jeg er når jeg er i rommet. Ellers får de fortsatt bare ett måltid med fôr i døgnet og fy som de griser. Mamma Glenda vasker etter alle kunstens regler (er jo glad i mat), men allikevel er valpene nå feite i pelsen etter "gjørme-bad" i oppbløtt tørrfôr. Jeg begynner å se tilløp til lek i kassa, men foreløpig er det begrenset til sittende biting på hverandre. Om et par uker er nok situasjonen en annen tenker jeg... Under er nye bilder av "gjengen".

Hann 1

Merket på halen

Hann 2

Merket på labb

Hann 3

Merket på øre

Hann 4

Merket på hode

Hann 5

Ikke merket

 

Tispe 1

Merket på halen

Tispe 2

Merket på labb

Tispe 3

Merket på øre

Tispe 4

Merket på hode

Tispe 5

Ikke merket

 

Jeg har mistet tunga mi et lite øyeblikk. Liten "Tjukkas" sammen med de andre i kassa 3 vakre små hoder som er i ferd med å sovne Stengene langs kanten er blitt flotte hode-støtter

11.12.2008

De søte små har nå fått din første orme-kur, noe de ikke var veldig begeistret for og i går begynte jeg å gi dem oppbløtt tørrfôr. Dette er egentlig litt tidligere enn jeg pleier å begynne med annet enn morsmelk, men med 10 valper, så blir det kamp om maten. I og med at størrelsen varierer en del på valpene, havner de minste og letteste lett bakerst hele tiden. I tillegg til dette er Glenda litt tynn av alt hun yter i melken for tiden, så da tenkte jeg å prøve dem med fôr selv om det er tidlig. ...og jammen falt det i smak!!! Bildene under taler vel for seg :-) De får foreløpig bare ett måltid pr. dag, men jeg kommer til å øke på gradvis opp til 4 måltider pr. dag.

Hele kullet ute av kassa for å spise MIN MAT, MIN MAT, MIN MAT Det er forskjell på manerene her i verden

 

Som dere ser så er det som med andre barn som lærer å spise - masse grising!!! Så rene og pene blir de... Jammen godt at mamma Glenda er ivrig med vasking :-) Her slapper vi av etter maten.

07.12.2008

Valpene ble 2 uker i går. Det er egentlig ikke så mye å fortelle om dem akkurat nå, foruten at alle 10 vokser og ser ut til å utvikle seg helt normalt. De er fortsatt noe ujevne i størrelse, men alle sammen er friske, så da er de vel bare litt ulike. Dette er jo et ut-avl kull (foreldrene er ikke i slekt før en kommer veldig langt bakover i stamtavlene) og da kan en ofte få kull som ikke er så veldig ensartet.

Alle sammen har nå åpnet øynene og kravler rundt i kassen. Noen er litt oppe på beina nå, men jeg vil ikke akkurat karakterisere ganglaget som stødig enda. I morgen skal de få sin første orme-kur og jeg regner med høylytte protester :-) Under er bilder jeg har tatt av dem nå i kveld.

Hann 1

Merket på halen

Hann 2

Merket på labb

Hann 3

Merket på øre

Hann 4

Merket på hode

Hann 5

Ikke merket

 

Tispe 1

Merket på halen

Tispe 2

Merket på labb

Tispe 3

Merket på øre

Tispe 4

Merket på hode

Tispe 5

Ikke merket

 

Hele gjengen samlet

To søte søsken

Liten pote med myke, ubrukte tredeputer.

Begynner å fa vakre øyne

Portrett av hann nr 3

04.12.2008

De 10 små begynner nå å åpne øynene og jeg merker at de hører mer og orienterer seg litt mer om verden rundt seg. De begynner også å bli ganske bevegelige (spesielt når de skal etter puppen til mamma Glenda). Jeg har i dag klippet klør for andre gang på dem - for alle 10 valpene blir det 180 klør som skal klippes ukentlig. Lurer på om sjefen min syntes at dette er gyldig grunn for permisjon med lønn, f.eks velferdsperm eller omsorgsperm :-) Som nevnt så klipper jeg valpene en gang i uken. Dette er delvis fordi de små klørne blir spisse som knappenåler og kan ripe opp mammaen på pattene. Delvis er det viktig at så store hunder som Riesen blir helt avslappet med at man driver med dette og dels er det fordi de kan får rare tå-/beinstillinger når de nå etter hvert skal opp og stå og gå dersom klørne er altfor lange. De har også blitt merket opp igjen i dag ettersom en ivrig mamma vasker mye og merkingen var i ferd med å gå bort.

Alle valpene legger på seg og vokser, men de er fortsatt litt ujevne i vekten. Jeg regner med at dette jevner seg ut nå de skal i gang med fast føde om 1,5-2 uker. Under er bilde av den litt større varianten i kullet :-)

29.11.2008

Da er valpene blitt en uke gamle. Det går bra med alle sammen, men de er litt ujevne i størrelse, så jeg har flasket dem litt i tillegg til Glenda-melken i noen dager. Glenda er en veldig pliktoppfyllende mamma som passer på valpene sine og vasker og steller de små etter alle kunstens regler. Hun ser ut til å ha bra med melk så langt og valpene virker rolige og fornøyde. De har voldsomme stemmer, så de sier høylytt ifra hvis det er noe de ikke er helt fornøyd med, som f.eks litt voldsom vasking fra mor eller hvis en kommer litt bort fra de andre i kassa. Alle 10 er helt kull-sorte, så jeg har ikke naturlige kjennemerker som skiller dem fra hverandre. En del oppdrettere merker valpene med bånd eller tråder i ulike farger, men jeg er noe dramatisk i så henseende og ser for meg at dette kan feste seg i en hjørnetann på mor med kvalt valp som resultat (Drama-queen...) I alle fall; mine valper blir merket med korrekturlakk for å unngå eventuelle ulykker. Under er bilder av de små vidundrene.

Hann 1

Merket på halen

Hann 2

Merket på labb

Hann 3

Merket på øre

Hann 4

Merket på hode

Hann 5

Ikke merket

 

Tispe 1

Merket på halen

Tispe 2

Merket på labb

Tispe 3

Merket på øre

Tispe 4

Merket på hode

Tispe 5

Ikke merket

 

Hele gjengen samlet

Dier fra Glenda

Lag på lag med valper

Sover og slapper av

Portrett av liten gutt

 

Søskenkjærlighet

Koser seg med mors-melk

Sover trygt, varmt og godt

Liten med verdens søteste labber

Lille tispa vår

22.11.2008

I dag ble vår P-kull født litt for tidlig. Glenda begynte å bli urolig sent fredag kveld og flyttet da inn i valpekassa. Dette var ikke helt etter planen min ettersom jeg skulle på Norsk Vinnerutstilling med Tolstii :-) Etter å ha "god-snakket" litt med Olav, ble vi enige om at jeg skulle reise på utstillingen ettersom jeg hadde bare 1 times kjøring og Olav skulle passe Glenda. Dette gikk veldig fint, jeg stilte Tolstii til Norsk Vinner, shoppet litt og parkerte på gården hjemme idet den første valpen ble født kl. 13.00. Fødselen ble litt langdryg, men uproblematisk. Glenda tok seg noen lange pauser innimellom og sov, noe som gjorde at jeg fryktet at fødselen var stoppet opp. Godt å ha Halvor veterinær i bakhånden og drøfte ting med. Han roet meg ned med at enkelte tisper gjør det litt slik og Glenda gjennomførte det hele på egenhånd her hjemme, men det tok 11 timer på 10 valper. Alle valpene virker så langt livskraftige, friske og fine. De var ganske store, så til sammen var det over 4 kilo med valper + fostervann og morkaker, så det er ikke rart Glenda var bred over ryggen på slutten. Antagelig kom de også litt for tidlig fordi det ikke lenger var plass til dem inni mamma. Så langt har Glenda vært en flink og pliktoppfyllende mamma som vasker, steller og ammer. Hun må tvinges ut og gjør kun det nødvendige før hun skynder seg tilbake til valpene. Under er de første bildene av vårt P-kull.

Valp nr 1 - helt nyfødt og enda ikke tørr. Sjekk str. forskjell på labben til mor og valp.

Her har det kommet to og mamma Glenda passer godt på dem.

Her er en liten "rakker" inni mamma's skjegg

Nærbilde av samme valp

 

De små søte

Hele gjengen med en sliten mamma Glenda

Her er også alle sammen med mamma

20.10.2008

Ultralydundersøkelse i dag viste at Glenda er drektig og vi må nå smøre oss med tålmodighet fram til slutten av november.

25.09.2008

Jeg kjenner eieren til Armay fra før ettersom det er hun som hadde Tolstii for meg i Russland til blodprøvene hans var klare. Jeg forespurte henne om avl og hun syntes det så ut som en spennende kombinasjon og sa ja til å låne ut Armay. Deretter fulgte en periode med planlegging og dette blir jo litt hektisk ettersom man ikke kan bestemme når tispene skal løpe. Etter mange mail fram og tilbake endte dette med at Tatiana og Armay kom hjem til oss på Toten. Det var jo flott å ha Armay i huset og oppleve hvilken behagelig, trivelig og rolig hund han er. I tillegg fikk vi vært hos veterinær for en grundig sjekk av allmenn helse og han ble øyenlyst uten anmerkning. Helsesjekk viste svært god helse med normale verdier av Thyroxin og gode lever- og nyre resultater. Armay er HD røntget fri for HD (B).

Vi fikk parret 3 ganger og ser nå fram til resultatet :-)

 

Flere bilder av Armay

CACIB Amsterdam 2002

Euro-vinner 2002

Moskva 2006

Armay 2006

Circuit-show 2008

Veteran Verdensvinner 2008

Veteran Verdensvinner 2008

 

Toten 2008

Toten 2008

Toten 2008

Toten 2008

Toten 2008

Toten 2008

Toten 2008

Toten 2008

Toten 2008

Oslo 2008

Oslo 2008

Oslo 2008

BIS Schnauzerspesialen 2009 - 9,5 år gammel!