Dvergschnauzervalper født 4. oktober -08

2 hanner og 3 tisper - alle solgt

Fin, N Uch Bouvbear's Lift Me - Nero X Black Emac Joanne Jefferson - Jonne
Chinon Quick on the Trigger Bouvbear's Fit But You Know It Black Emac Ganster Gambler Bouvbear's Somebodys Darling
Jebema Hilgirt Night Wampum Chinon`s Live`N Jive  Sarawi Omero Missikes`s Quicklunsj to Bouvbear Lamigra's Black-Jack   Barba Nigra Keepsake from Heaven Vige-Iskut Missike's Quicklunsj to Bouvbear

Dette er en kombinasjon av to rasetypiske, friske og veldig trivelige hunder. Jonne bor hjemme hos oss og omgås barn, andre hunder og hester på en svært god måte. Nero er en liten periode på besøk i Norge hos sin oppdretter; Lisemette og Svein Ivar på Kennel Bouvbear. Han bor til vanlig hos sin eier på Kennel Super Play i Finland. Jeg var så heldig at Jonne fikk løpetid mens Nero var i Norge, slik at jeg fikk anledning til å bruke denne vakre og trivelige hannen på henne. Han er en staselig hannhund og en skikkelig "kose-gris" som gjerne kryper i fanget ditt om han får mulighet.

Både Nero og Jonne er nylig øyenlyst u.a. Nero er Fin Uch, mens Jonne er svært lite stilt, men har CK fra utstilling. Jonne er også mor til vårt N-kull og du kan se mer av henne her.

Both Jonne and Nero are nice tempered family-pets as well as active dogs as the Mini's should be. Nero is usually living at Super Play Kennel in Finland, but is visiting his breeder Bouvbear Kennel for a short periode. I feel lucky that Jonne started her heat right now, so I could be able to breed her with this nice dog. Nero is not only good looking, but also a very pleasant and kind male to be around.

Jonne is very nice among children and other people and of course they are both checked, and found free of, inheritable eye diseases. Nero is Finnish show-champion and Jonne have got CC from show. Jonne was also the mother of our litter-N and the dogs from that litter are so far all very well-tempered and easy Mini's to manage. See more about Jonne in her own site here.

Black Emac October Obama - Snute

Black Emac October O'Kahn - Lobo

Øyenlyst uten anmerkninger 10.03.2010

2 X BIR, BIM og 4.BIG fra valpeshow. 2 X CERT, BIR & BIM som unghund.

Se eiers hjemmeside for mer http://www.riesotto.net

Black Emac October Omaja - Maja

Black Emac October Ophelia - Frøy

 

Black Emac October Olivia - Tinka

Valpedagbok / Puppy diary

13.12.2008

Da er vi kommet fram til siste kapittel i denne valpedagboka. Lille Tinka (Black Emac October Olivia) reiste i dag til sitt nye hjem hos Nina og Egil. Hun skal være familiehund, turkamerat og kommer muligens til å prøve utstilling etter hvert. Vi ønsker Nina og Egil lykke til med det lille sjarmtrollet som vi er blitt så glade i her hjemme hos oss (kanskje med unntak av Tolstii - se bilder under)

Etter en lang dag med vilt-oppsyn ligger Tolstii å sover og koser seg helt til...

... Tinka vil hilse på. Et blikk sier ofte mer enn tusen ord og jeg tror ikke han vil savne henne veeeldig mye :-)

Tolstii må jo være immun mot valpe-sjarm som ikke liker å bli vekket av dette

Tinka "på smisker'n" med de nye eierne sine.

Her er Nina, Egil og Tinka klare for avreise til Oslo - lykke til alle 3!

07.12.2008

Vi får fortsatt bare gode tilbakemeldinger fra valpene som er reist, og her hjemme storkoser vi oss med herlige Tinka. Hun er en utrolig livlig og sjarmerende valp som smelter hjertene våre helt. Godt hun nå skal reise neste helg, hvis ikke hadde det blitt en hund til hos oss :-) Under er bilder av den lille charmis-frøkena.

"Tilfeldig" plassert ved matbordet. Her tar hun seg en liten siesta i stolen På fanget til Olav i TV-stolen Hvem kan motstå dette ansiktet her?

Fra Alvdal, har vi fått mange flotte bilder av Lobo. han bor jo sammen med en Riesen og en Støver, men er nok ganske så sikker på at han er like stor som dem. Felix syntes nok egentlig at det lille krapylet kan sendes til Toten igjen, men jeg tror ikke det hadde vært helt populært hos barna i familien... Under er noen av bildene vi har fått tilsendt.

Lobo koser seg i armene til Hedda Her nærmer han seg Heiko og sjekk halen. Er ikke veldig underdanig ....og underdanig var han ikke, nei. Lurer på hva Heiko tenker om dette som er kommet i hus :-)

04.12.2008

Vi får gode tilbakemeldinger fra de 4 valpene som er reist. Det går bra med alle sammen og de høres ut til å ha funnet seg til rette i sine nye hjem. 3 av valpene, inkludert den som er igjen hjemme, har kastet opp i en dag hver og jeg tror kanskje det kan være en reaksjon på vaksinen. Hvis det bare hadde vært en ville jeg tenkt at den hadde spist noe, men når 3 av 5 er syke, så tror jeg det er noe annet. Tror heller ikke det er noe smittsomt for ingen av de voksne hundene her i huset har vært syke. Da står det altså vaksinen igjen, men uansett så var det ikke noe farlig og alle var like pigge etter 1 dag med sjaber form.

Lille Tinka som er litt lenger her hjemme hos oss, er utrolig sjarmerende og artig. Hun får masse oppmerksomhet nå som hun er alene valp og det er nesten skummelt å ha de gående slik for man blir jo så altfor glad i dem. Under til venstre er det bilde av en stolt "storesøster" Live som koser seg med Frøy og til høyre er Martin med Tinka

30.11.2008

I dag var turen for flytting kommet til den andre av de små hannene i kullet vårt. Han skal hete Black Emac October O'Kahn - Lobo, og flytter til Alvdal. Vi er veldig glade for å selge en valp til, til fam Andersen Nerby. De har Riesen Felix fra oss fra før og vi er helt sikre på at dette er hunder som har det godt! Vi ønsker dem lykke til og spesielt til Agnes som skal prøve seg på agility og etter hvert valpeshow med lille Lobo!

29.11.2008

I dag er nok en av våre små reist, så nå er det bare to igjen her hjemme hos oss. Litt vemodig er det når de små reiser, men man venner seg til det og om man "stikker finger'n i jorda", så vet man jo at ikke alle ville fått det godt om de skulle gå her som en stor flokk som man ikke får nok tid til. I tillegg er det også godt når man har valpekjøpere man er veldig godt fornøyd med slik at en er rimelig sikker på at den lille får et godt liv.

I dag var den lille frøken 3 som reiste fra oss. Hun skal hete Black Emac October Ophelia - Frøy og skal bo hos Gøril og Ole-Petter m/barn i Trondheim. Vi ønsker dem lykke til og håper lille Frøy blir til stor glede og får et godt liv!

Ellers har jeg knipset noen portretter av de gjenværende små i en rolig stund :-)

Tror knapt det finnes vakrere valper enn Dverger - de er nesten til å spise opp.

En nybadet liten "lurv"

28.11.2008

I dag har de første to små reist fra oss. Før avreise fikk de seg et bad og en siste stuss. Med seg på veien får de en teppe-bit med kjente lufter, litt fôr, info og bånd. Jeg føler meg veldig trygg på at begge disse to får det godt i sine nye hjem og ønsker  Arne Kristian og Therese lykke til med Snute i Bergen og Morten og Eva lykke til med Maja på Raufoss!

Black Emac October Obama - Snute Lille-store Snute med sine nye eiere Arne Kristian og Therese Black Emac October Omaja - Maja Maja med sine nye eiere Eva og Morten

27.11.2008

Jeg har nå tatt ut litt ferie og valpene fikk endelig lekt og kost seg litt ute på dagtid selv om vi ikke hadde det fineste været her i dag. Under er noen bilder av dem ute og "oppstilte" bilder av alle sammen igjen. På kvelden var vi hos veterinæren for ID-merking, helsesjekk og vaksine. Jeg glemte dessverre kameraet hjemme, men alle valper var i alle fall helt i orden så langt veterinæren kunne se. Ved slik kontroll går han over hele valpen, lytter på hjertet, sjekker øyne og ører, kjenner over lymfekjertler og sjekker tenner/bitt og testikler på hannhunder. Alle valpene var nysgjerrige og omgjengelige hos veterinæren og bilturen gikk kjempefint.

Nysgjerrig gjeng på tur

Her er leken i full gang

...og leken fortsetter, legg merket til angrepet som kommer fra høyre :-)

Nok et "action" bilde

Her gjør vi oss rene og pene...

 

Lita frøken poserer i høst-sola

Her tror jeg noen pønsker på noe :-)

Liten gutt poserer

Mye interessant som må sjekkes

Full fart så gjørma spruter

 

Her slapper vi av litt inne

...og koser litt med Anders

 

Hann 1 Hann 2 Tispe 1 Tispe 2 Tispe 3

22.11.2008

Denne helgen har vært travel for vår del med utstilling og valpe-fødsel. O-valpene våre har fått sin oppstilling av Olav og barna, men jeg har ikke tatt så mange bilder av dem denne gangen. Jeg legger ved noen som jeg knipset fredag kveld da lille Limit (Riesen på 6 måneder) vår på besøk til kullet. Jeg sosialiserer dem nå daglig med de store hundene slik at de skal venne seg til dette. Det var litt hyl og vræl første gangen det kom inn en Riesen til dem og jeg tror det må ha vært et grusomt syn for dem etter lyden og dømme :-) Dette går nå mye bedre og vi fortsetter omgangen med de andre hundene. Valpene er ellers ute litt hver dag og de er blitt ganske så flinke til å gjøre fra seg ute når de har muligheten. Ellers er det full fart med løping og leke-slåssing i våkne stunder, men de er fortsatt "babyer" og sover mye.

"Gjengen" samlet på teppet sitt

En smule forskjell i størrelse...

Limit er snill, forsiktig og behersket sammen med de små.

17.11.2008

Under er bilder av valpene sist lørdag da de fylte 6 uker. Jeg er litt treg med bildene denne gangen og Kjersti har minnet meg på det...(ha-ha, der fikk du den Kjersti). Valpene er utrolig morsomme nå og sier høylytt ifra når det blir kjedelig bak valpegrinda. I ettermiddag var de med ut en tur for første gang. Det blir jo så tidlig mørkt, så jeg har dessverre ingen bilder, men alle valpene var våkne og nysgjerrige. De undersøkte litt rund utenfor inngangen og jaktet på løv som blåste i vinden. Ellers var de med er godt stykke nedover mot låven, men syntes nok det ble litt i lengste laget for dem, så de snudde og gikk hjem :-)

Hann 1 Hann 2 Tispe 1 Tispe 2 Tispe 3

11.11.2008

Valpene våre begynner nå å bli helt herlige. De er sosiale og lekne, så barna her i huset storkoser seg med dem. De er også nå utrolig søte så en "fotoman" som meg går jo helt av skaftet. Under er litt "everyday" bilder av de 5 små.

Fint å stå på et bein, så en får litt utsikt Her koser lille frøken 3 seg hos Line. Frøken 3 er minst og dermed litt favoritt hos barna Her koser Anders med en valp som ikke er helt sikker på hva hun syntes om dette. Barna må sitte nede når de holder valper for at de ikke skal miste dem Martin med 4 av de 5 små "bandittene" samlet
Her er de samlet i kassa som jeg bruker for å bære dem mellom 1. og 2. etasje i huset vårt Store gutt nr 1 lurer på hvor lenge han må være i den kjedelige kassa. Her sitter vi i fanget og prøver de nye tennene i en liten finger. Her er min nye foto-assistent - hun hjelper til med å bære utstyr og lignende :-)

08.11.2008

Da er valpene våre blitt 5 uker og begynner å bli ganske så mye mer hunder. Selv om de fortsatt sover mye og er babyer, er det nå også mer lek, mer kontakt og jeg begynner å se mer av sosiale egenskaper hos de forskjellige individene. De er nå mye nede og utforsker verden utenfor valperommet med stor interesse. I dag har valpekjøperne til to av valpene vært her på besøk og jeg tror de nå gleder seg til å få hjem valpene sine. Under er de første "oppstilte" bildene av dem. De er fortsatt litt små til å stille opp og de stod på fleece-teppe som er ganske glatt, så bildene er litt varierende i kvalitet. Legger også ut noen "miljø-bilder" av de små.

Hann 1 Hann 2 Tispe 1 Tispe 2 Tispe 3

 

Den skal tidlig krøkes som god salmesanger skal bli... Anders og den ene hannen studerer salmebok sammen Tatt på fersken med Olav's sko Bomma litt med størrelsen på den leka kanskje... To søsken som begynner å bli slitne.

02.11.2008

I dag har valpene fått mat for første gang. Oppbløtt tørrfor falt i smak for alle 5, så nå blir det en gradvis økning fra 1 måltid i dag og opp til 4 måltider pr. dag.

Hele gjengen samlet rundt matfatet Er vel kanskje litt å si på manerene her... Ferdig med å spise og bartene har tydelige spor :-)

01.11.2008

De små er nå blitt 4 uker og det begynner å bli litt fart i dem. Det er nå nærmest rutine at de driver en del ute på gulvet og leker, mens valpekassa er den faste soveplassen. Jeg skrev for en uke siden at de skulle introduseres for fast føde denne uka, men jeg er ikke i gang enda. De er fortsatt gode, runde og fornøyde med Jonne's melk så de har ikke fått noe ekstra enda. Nå begynner de imidlertid å interessere seg for hennes mat, så i morgen blir det oppbløtt tørrfôr for første gang. De er nå i gang med å få tenner så om en ukes tid er nok "Piraya-alderen" i gang med biting tenker jeg.

På bildene under er de nettopp blitt vasket av mamma Jonne som har spist mat med fiskeolje i, så de ser litt ut som fugler etter olje-utslipp... Ellers er barna nå opptatt av dem, så preging på barn er godt i gang og valpene er veldig nysgjerrige på det meste som skjer rundt dem for tiden:-)

Hann 1 Hann 2 Tispe 1 Tispe 2 Tispe 3

25.10.2008

Valpene er nå blitt 3 uker. Jeg tok noen bilder av dem i full fart i kveld og kvaliteten på bildene ble "så der", men jeg skal ta nye senere. Valpene har nå begynt å gå mye mer på beina sine og flere ganger har de nå gått ut av valpekassa for å følge etter Jonne når hun går. Jeg kommer til å ha dem på valperommet i 2.etg i alle fall i en uke til og etter det er det ned i 1.etg for å sosialiseres på dagligliv. I løpet av kommende uke skal de introduseres for fast føde, men foreløpig er de gode og runde med bare morsmelk så vi venter nok noen dager til.

Hann 1 Hann 2 Tispe 1 Tispe 2 Tispe 3

18.10.2008

Som dere ser på bildene, så har valpene åpnet øynene denne uka. Først ut var den minste - "frøken 3". Jeg tror ikke de ser veldig mye foreløpig og fokus i verden er fortsatt mamma Jonne, mat og søvn. Jonne har bra med melk og matinntaket hennes tyder på at det går med en god del næring for å produsere all melken. Hun spiser for tiden like mye som Geo (Riesenschnauzer) i døgnet og hun er ikke blitt tykk! I morgen blir det klo-klipp igjen og første mark-kur for valpene. De begynner å bli ganske mye mer bevegelige så da er det også mer utfordrende og klippe klør på dem.

Hann 1 Hann 2 Tispe 1 Tispe 2 Tispe 3

12.10.2008

Valpene våre vokser og utvikler seg helt etter boka. Jeg passer litt på at den minste tispa får de beste pattene når valpene legger seg til, ellers er dette et veldig enkelt kull og ha. Mamma Jonne ordner opp det meste selv uten innblanding og min jobb er å stå "på sidelinja" og glede meg over observasjoner. Ellers må jeg jo skifte aviser og teppe, vaske gulv, kontrollveie og klippe klør, men altså et utrolig uproblematisk kull så langt. De små har nå fått sin første klo-klipp for ikke å ripe opp Jonne under magen når de dier. De "melketramper" når de spiser, noe som vil si at de tråkker med frambeina på juret for å få ut melken og om klørne da blir for lange er det ubehagelig for mammaen. De små klørne er skarpe og tynne som knappenåler ytterst så det er nok ikke spesielt godt for tispa om klørne blir lange. I tillegg kan de hekte seg fast i teppet valpene ligger på når de kravler rundt i kassa på leting etter mat eller varme som er de foreløpige behovene de har her i verden :-)

Under er bilder jeg har tatt av dem nå i formiddag - 8 dager gamle.

Hann 1 Hann 2 Tispe 1 Tispe 2 Tispe 3

... og hele gjengen samlet

06.10.2008

Her kommer de første separate bildene av valpene som vi tok da vi veide dem i dag. Alle sammen legger bra på seg. Litt varierende vekst er det, men alle plusser på fra i går så det er vi fornøyd med. De to hannene er så jevne og like, så den ene er nå merket med korrektur lakk på halen :-) Ellers virker valpene mette og fornøyde og mamma Jonne er flink med dem. Jeg måtte også ta noen "sötnos" bilder av de sovende valpene da Jonne var ute på luftetur.

Hann 1 Hann 2 Tispe 1 Tispe 2 Tispe 3

04.10.2008

I dag er Nero og Jonne's valper født. Fødselen gikk veldig greit og Jonne er så langt super-mamma til sine 5 søte, små. En av tispene har en liten haleknekk helt ytterst på halen ellers virker alle valpene helt i orden. De spiser, bæsjer og sover slik de skal gjøre som ny-fødte. Jonne er flink til å holde valpene og kassen ren og hun ser ut til å ha bra med mat ettersom valpene er så fornøyde og jurene ser vel-fylte ut.

Vekten til valpene varierte fra 150 - 178 gram og jeg skal kontrollveie dem i kveld for å se etter at ingen taper alarmerende mye vekt. Som regel kan de gå litt ned i vekt uten at noe er galt, men dette følger jeg nøye med på i starten for å sikre at alle legger på seg som normalt.

Under er bilder av de ny-fødte.

Jonne med den første-fødte valpen. Her har det kommet to valper og flere er på vei. Her er de to første valpene, ennå ikke ordentlig tørre. Her er alle 5 kommet ut og er godt i gang med å spise
Mamma Jonne med en av de små Nær-bilde av diende valp Her er gjengen "koblet på" pattene og er godt i gang Nok et nær-bilde - er ikke de rynkete leppene søte, eller...

05.09.2008

Ultralydundersøkelse viste i dag at Jonne er drektig og vi går spennende tider i møte om 4,5-5 uker