Schnau-Sør Liebe L'Emac - Limit

født 10.05.2008, død 13.02.2013, HD-fri (B) AA-fri (A) Øyenlyst uten anmerkninger 12.12.2012

BIR-valp 25.10.2008, HP som junior, Excellent som voksen. Gjennomført MH med 2 på skudd

Vår snille, kjære Limit ble jo parret med Quincy i starten av januar. Sammen med fôrvert Thale gledet vi oss til å se valpekjære Limit sammen med et kull. Denne tispa simpelthen elsket valper og adopterte alle hun møtte. 3 uker etter parring ringer Thale meg og forteller at Limit har fått kjempestore lymfekjertler 6 steder på kroppen. Veterinær ble oppsøkt og masse prøver ble tatt. Noen blodprøver var helt normale og noen litt underlige, men ikke alarmerende "ute å kjøre". Det ble også tatt ut celle-prøve fra lymfene som ble sendt til Tyskland for analyse. Thale rapporterte ellers om en hund med god almenntilstand; god form, lekte som vanlig med hundevenner og god appetitt. Jeg trodde derfor ikke at dette kunne være lymfekreft som vi fryktet ettersom litteraturen da beskriver at hundene raskt blir veldig syke.

Mens vi ventet på svar fra Tyskland, ble det tatt ultralyd 4 uker etter parring og den bekreftet at det var valper i magen til Limit. Sist fredag, 5 uker etter parring kom svaret vi fryktet fra Tyskland; våre snille, gode Limit hadde lymfekreft. Hun hadde på det tidspunktet begynt å sove mer enn vanlig og Thale fortalte at hun var litt "snørrete" av og til.

I de fleste forløp med lymfekreft, blir hundene raskt så dårlige at de må avlives - ofte er det bare snakk om noen uker. Disse ukene hadde vi ikke med Limit fordi hun var drektig. Vi måtte derfor bestemme om vi skulle ta sjansen på å la henne fullføre svangerskapet sitt og fødsel med kreft eller ikke. I samråd med veterinær, valgte vi å avlive Limit denne uka. Vi ville ikke utsette henne for å bli kjempesyk som høy-drektig og med en fødsel foran seg. Eventuelt kunne hun kanskje dø fra valpene sine mens de var bitte-små. Vi vet heller ikke om valpene ville være arvelig disponert for lymfekreft. Vi tok derfor et tøft valg og lot henne sovne inn før hun ble for sliten av svangerskapet og før hun ble veldig syk. Mine tanker går til fôrvert Thale som ga Limit et fantastisk godt liv i de 3,5 årene hun hadde henne.

Hundeverdenen har fått en ny engel som ikke har hatt en eneste vond hensikt i hele sitt liv her på jorden. Snillere Riesen enn Limit finnes ikke på denne jord. Hvil i fred kjære, snille Limit - Hvis det finnes en himmel for hunder så tror jeg du er der med valpene dine.

 

X

Multi Ch Zahrina's Design Fortunato

N Uch Black Emac Candy In Black

Xenios Radinie

Savali Zabel

Vicent de los Suecos

Uljanov's Georgia de Senor

Greco de Pichera

Pretty Polly Radinie

Gloris Christmas Night

Savali Blossom's Eden

Karthun de Chin Gos

Donadiva

Abalon de Pichera

Goldwäscher Klara av Uljanov

Limit er en spennende blanding av mitt eget oppdrett; Candy og den flotte hannen; Grisha som representerer nye linjer for meg. Limit har så langt vist seg som en stabil og godlynt valp som jeg er spent på å følge i de kommende år. Hun debuterte på utstilling 25.10.2008 med å bli BIR valp. Har senere fått HP som junior. Limit sameies med Thale og bor der til daglig.